2023.7.1 2:53
Olvasási idő 1:46
Somogyi Marci

Csak 2024-ben jön, de máris rajongunk az új Csillagok háborúja-játékért – minden, amit eddig tudni lehet a Star Wars Outlawsról

Csak 2024-ben jön, de máris rajongunk az új Csillagok háborúja-játékért – minden, amit eddig tudni lehet a Star Wars Outlawsról
Forrás Ubisoft
TECH-TUDOMÁNY GAMER GAMING VIDEÓJÁTÉK

A tervek szerint valamikor jövőre kerülhet majd boltokba az Ubisoft nyílt világú Star Wars-játéka, ami az eddig látottak alapján egészen lenyűgözőnek ígérkezik. Könyörögjünk együtt a játékistenekhez, hogy senki ne szúrja el!

A Csillagok háborúja végtelennek tűnő univerzuma egy kifogyhatatlan bőségszaru a különböző kísérőtermékek gyártásához – legyen az társasjáték, legó, könyv, gyűjthető kártya, vagy éppen konzolokra vagy pc-re gyártott videójáték.

Utóbbiakból már megannyi cím kikerült Star Wars logóval ellátva, hullámzó fogadtatással: természetesen vannak legendák, mint a Knights of the Old Republic első és második része, de készültek olyan baklövések is, amiket kisebb csoda, hogy a rajongók meg tudtak bocsájtani. Igen, itt elsősorban a Kinectre kiadott játékra gondolok (annak, aki nem emlékszik: a Kinect a Microsoft mozgásérzékelő eszköze volt), ami maga volt a pixelekbe csomagolt szekunder szégyen. Szerencsére az új generációs konzolokra érkező Fallen Order széria, nagyon is telibe talált, így a rajongók okkal bizakodhatnak.


Az Ubisoft és a Massive Entertainment 2021 januárjában jelentette be, hogy egy open-world, azaz nyílt világú Star Wars-játékon dolgoznak, ám ezen kívül mást nem árultak el. Egészen 2023 júniusáig kellett várni a következő hivatalos információkig, ami egy látványos trailer formájában érkezett:


A Star Wars Outlaws története A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér cselekménye között játszódik, főszereplője pedig egy húszas évei elején járó vagány lány, Kay Vess, valamint az ő hű társa, Nix, aki egy furcsa, de starwarsosan cuki kis lény. Kay Vess karakterét egészen nyilvánvalóan Han Solo alakja ihlette, legalább annyira tűnik simlisnek, mint vagánynak. 

Látványos akció, megnyerő karakter és alaptörténet, kellemesen megpendített nosztalgikus húrok (kocsmai lövöldözés mellékszereplői, tomboló Rancor, jégtömbbe fagyasztott Solo), így a fohászok egyre erősebbek lettek: “Annyira jónak ígérkezik, könyörgöm, NE RONTSÁTOK EL!”


A stúdió igen bőkezű kedvében volt, mert mindjárt másnap egy 10 perces gameplay videót is bemutattak. Ebben Kay egyik kalandját láthatjuk, ahogy épphogy megmenekül egy csapat fejvadász, de legalábbis alvilági alak elől. Ezután a bolygó maffiavezére egyből elárulja, és a Birodalom száll a nyakára. Hű társa nem csak Nix, akit már az előzetesből is ismerhettünk, hanem ND-5, a ballonkabátos droid is, aki szintén segítségére van a menekülőakcióban. Ezután egy izgalmas űrbéli hajsza következik, ahonnan a hiperűrugrás jelent végső menekvést az üldözők elől.


Ebből a tíz percből arra következtethetünk, hogy különböző izgalmas küldetésekben lesz részünk szerte az univerzumban, a legválogatottabb gazfickókkal és a Birodalommal a nyakunkban, űrcsatákra és pisztolypárbajokra is lesz lehetőségünk.

Kiemelt tartalom
Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet Brutális leépítések zajlanak a játékiparban, magyar szakmabelieket kérdeztünk arról, mennyire vészes itthon a helyzet tegnap 09:46 -kor

Az irányítást az Uncharted nevű játékéhoz tudnám hasonlítani: külső nézetben látjuk a főszereplőt, de a pontosabb lövések érdekében célzásnál egy csípő, kar és fegyver közeli nézetbe ugrik a kamera. A játék UI-ja nagyon letisztult, csak a legfontosabb információk jelennek meg rajta, mint a fegyverválasztás vagy a körözöttségi szint.


A játékra még minimum egy évet kell várni, és bár addig még nagyon sok minden változhat, én már most felültem a hypevonatra, és számolom vissza a napokat a megjelenésig. Ha újabb hírek érkeznek a Star Wars Outlaws nevű játékról, természetesen a Refresheren is beszámolunk majd róla.