2023.6.20 15:53
Olvasási idő 0:42
Masszi-Rigó Csilla

Vádat emeltek Andrew Tate ellen Romániában, emberkereskedelem és nemi erőszak miatt ülhet

TÁRSADALOM ANDREW TATE

Sok van az influenszer rovásán.

Emberkereskedelem, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolása – Romániában mindössze ezekkel vádolják Andrew Tate-et, akit még tavaly decemberben vettek őrizetbe, miután egy Greta Thunberggel való internetes összetűzés után rájött a helyi rendőrség, hol található meg a hónapok óta keresett influenszer. 

Andrew Tate és testvére Tristan 2023. februárjában. Forrás Alex Nicodim/Anadolu Agency via Getty Images

Tate-et, testvérét valamint két további férfit azzal gyanúsítanak, hogy nők szexuális kizsákmányolására építettek üzletet, az úgynevezett loverboy-módszerrel. Tate és társai több nővel is elhitették, hogy romantikus kapcsolatban szeretnének velük élni, majd pornográf tartalmak gyártására kényszerítették őket, a beszámolók szerint a tavaly áprilisban elkezdődött nyomozás óta hét olyan áldozatról lehet tudni, akiket ezzel a módszerrel ösztökéltek arra, hogy legalább havi 10 ezer eurót keressenek meg a férfiak számára. 

Kiemelt tartalom
Balos csajok és maradi csávók: világnézeti szakadék tátong a nemek között a harminc alattiak körében Balos csajok és maradi csávók: világnézeti szakadék tátong a nemek között a harminc alattiak körében 2024.2.20 18:18

Tate és társai tagadják a vádakat és ártalmatlannak vallják magukat, a jelenlegi ügyben a bírónak 60 nap áll rendelkezésére ahhoz, hogy a bíróságra vigye az ügyet. 

Andrew Tate előzetes letartóztatását többször is meghosszabbították, végül a férfi márciusban került házi őrizetbe. A BBC-nek adott interjújában arról beszélt, hogy ő csak Isten utasítására cselekszik, hogy jó dolgokat tegyen, közösségi oldalán pedig arról beszél, hogy a mátrix az útjába akar állni és el akarja őt pusztítani.