2023.6.16 14:05
Olvasási idő 0:49
Kovács M. Dávid

Budapesti beszerzőútján kapcsolták le a győri középiskolást, aki tételírás helyett Elf Bart terített az iskolatársainak

KÖZÉLET BŰNÜGY ELF BAR

A 18 éves manórúddílert autójába rejtve vitte volna haza a fővárosi zsákmányt, azonban lebukott a szállítmánnyal. És nemcsak ő, hanem a budapesti kontaktja is ráfaragott.

Saját iskolatársainak is árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat az a győri középiskolás, akit a napokban fogtak el a nyugat-dunántúli pénzügyi nyomozók a Bevetési Igazgatóság járőreinek segítségével – közölte oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A NAV pénteki közleménye szerint a pénzügyőrök felderítőmunkával jutottak el a középiskoláshoz, aki nem sokkal az elfogása előtt töltötte be a tizennyolcat, és aki Győrben a saját iskolatársainak is huzamosabb ideje árulta a budapesti ismerősétől beszerzett manórudakat.

A fiút egy budapesti árubeszerző útjáról hazafelé kapcsolták le, autója átkutatásakor pedig zárjegy nélküli Elf Barokat és cigarettákat találtak találtak a kocsi gyári üregeibe rejtve. Ezzel párhuzamosan a budapesti elosztó lakásán is kutatást tartottak, ahol több mint ezer, ismeretlen eredetű Elf Bar, mintegy 2 600 szál cigaretta, továbbá 11 millió forintnyi, illetve 2 500 eurónyi készpénz került elő.

Ahogy korábban írtuk, az Elf Bart öt évvel ezelőtt kezdték gyártani Kínában, a hazai piacra viszont csak az elmúlt években jött be. Tavaly a hazai sajtó is ráugrott a témára, 2022 júniusától kezdve pedig betiltották az Elf Bar forgalmazását, majd a birtoklását is illegálissá tették. A NAV a pénteki közleményében is azt ígéri, hogy a jövőben is kiemelt figyelmet fordít a hasonló bűncselekmények felderítésére.

Kiemelt tartalom
Itthon illegális, mégis mindenhol ott van – Elmondjuk, miért veszélyes az Elf Bar Itthon illegális, mégis mindenhol ott van – Elmondjuk, miért veszélyes az Elf Bar 2023.6.12 16:50

A manórudak hatásairól ebben a cikkünkben olvashatsz részletesebben.