2023.6.2 8:48
Olvasási idő 0:53
Kovács M. Dávid

Meghalt Sergio Calderón, A Karib-tenger kalózai és a Men in Black színésze

FILMEK + SOROZATOK FILMEK GYÁSZ SZÍNÉSZEK

A Mexikóból származó színész még annak ellenére is imádott rosszfiúkat játszani, hogy akár az utcán is simán inzultálták egy-egy szerepe miatt.

77 éves korában meghalt Sergio Calderón, a Men in Black, valamint A Karib-tenger kalózai filmsorozat harmadik, A világ végén alcímű részének színésze, írja a Variety.

Calderón szerdai halálának hírét a sajtósa másnap, azaz csütörtökön, erősítette meg az LA Times nevű lapnak. A színész halálát tüdőgyulladás okozta.

Sergio Calderón Mexikóban született, és éppen angoltanárként dolgozott, amikor John Huston 1970-es, Híd a dzsungelben című mozijával betört a filmiparba.

Több mint hat évtizeden át tartó színészi karrierje során szerepelt a kilencvenes évek egyik kulcsmozijában, az 1997-es Men in Black című filmben, amelyben többek között Will Smith és Tommy Lee Jones mellett láthattuk, majd szerepet kapott A Karib-tenger kalózai – A világ végén című moziban is, amelyben Eduardo Villanueva kapitányt alakította, méghozzá Johnny Depp és Keith Richards oldalán.

Sergio Calderón legutóbb 2022-ben kapott szerepet, ahol egy korrupt zsarut alakított a The Resort című sorozatban. „Szeretek ilyen típusú karaktereket játszani, mert az emberek borzasztóan utálnak. Még az utcán is a képemben mondják, hogy mennyire utálnak. De nekem ez jelenti a sikert, hiszen ez azt jelenti, hogy meggyőző volt az, amit előadtam“ – nyilatkozta a színész nemrég az LA Timesnak.