2023.5.13 11:01
Olvasási idő 0:42
Szécsi Krisztián Mira Marjanovic

Reményfarm: Nem kell túl komolyan venni a TikTokot🐔– (A MAGYAR INTERNET LEGNÉPSZERŰBB FARMEREINÉL JÁRTUNK)

VIDEÓ INTERJÚ KÖRNYEZETTUDATOSSÁG KÖRNYEZETVÉDELEM REMÉNYFARM TERMÉSZET TERMÉSZETVÉDELEM

Klímaválság, internet, vidéki élet és csirketartás – Juhász Szép Anna és Goldmann Dávid most elkalauzolnak minket a Reményfarm kulisszái mögé.

A REFRESHER Magyarország csapata ezúttal kilépett a szerkesztőségi stúdióból, hogy Északkelet-Magyarország felé vegye az irányt, egy farmra, mely az egri dombság egy idilli kis völgyében bújik meg.

Miután kétszer sikeresen eltévedtünk, GPS-ünk végleg befuccsolt, ám örömmel konstatáltuk, hogy nem vertük le kocsink lökhárítóját a tanyára vezető földes úton, sziszegő libák, három óriási komondor, féltucat csirke és egy harcias kakas üdvözölt minket. Megérkeztünk a magyar TikTok békeszigetére, a Reményfarmra. A birtok két gazdája már várt ránk: az ősz hajáról és tyúkaltatási metódusairól ismert Juhász Szép Anna és a farm elképesztően népszerű videóinak megálmodója és kivitelezője, Goldmann Dávid. Egy gyors tanyatúra, a csibeoviban tett vizit és egy kis cicasimogatás után felmásztunk a farm egy magaslati pontjára, melynek tetején, egy mandulafa alatt, birkapár pihent.

Ahogy az alattunk legelésző marhákat figyeltük, beavattak minket a Reményfarm minden titkába. Hogy mi is az a regeneratív mezőgazdaság, melynek köszönhetően otthonuk környékére visszatértek a fecskék; hogy hogyan is érinti a klímaválság tanyájukat, megélhetésüket; hogy miért is költözik el két fiatal a magyar nagyvárosból azért, hogy állatot tenyésszen, növényt neveljen; és hogy mi miért is követik videóikat millióan TikTok-on.