2023.4.26 17:09
Olvasási idő 2:14
Kremmer Magdi

Hot Girl Walk, az új kihívás, amitől egészséges és csinos leszel – Elmondjuk, hogy (ne) csináld!

Hot Girl Walk, az új kihívás, amitől egészséges és csinos leszel – Elmondjuk, hogy (ne) csináld!
Forrás Paramount Pictures
ÉLETMÓD EGÉSZSÉG SPORT TIKTOK

A sétálás nem oldja meg minden problémánkat, de kiegyensúlyozottabbak és szebbek leszünk tőle. Legalábbis a TikTok-on népszerű Hot Girl Walk trend követői így gondolják.

Sokszor érezhetjük úgy, hogy manapság mindenki a tökéletes test megszállottja. Az emberek többet foglalkoznak a kinézetükkel, mint valaha. A ruháktól kezdve a sminken át egészen a műtéti beavatkozásokig számtalan termék és szolgáltatás áll a rendelkezésünkre, ha nem vagyunk megelégedve a kinézetünkkel. Egy egész iparág épült fel a bizonytalanságainkra és a szépség utáni vágyunkra, bármennyi pénzt elkölthetünk a külsőnkre. A szépségipar mellett a diéták és a fitnesz-trendek is aranykorukat érik, minden héten egy újabb influenszer hirdeti a fogyás legújabb és legnagyszerűbb módját. Ezek a módszerek általában gyors és eredményes fogyást ígérnek, azzal azonban egyáltalán nem számolnak, hogy a folyamatos diétázás és önsanyargatás milyen hatással van az emberek mentális egészségére. Szerencsére akad egy-két olyan módszer is, amik a gyors változások helyett a fenntarthatósága fókuszálnak és nem csak a külsőségekkel, de a mentális jóllétünkkel is foglalkoznak.

@exactlyliketheothergirls Tw: satire @strava #vlog#grwm#diml#vlog#comedy#funny#bigapple#strava#internationalwomensday♬ original sound - Mia

Az egyik legújabb fitnesz-őrület, ami meghódította a TikTok-ot a Hot Girl Walk, vagyis a menő lányok sétája. A trendet egy Mia nevű TikTok-felhasználó indította el, aki saját elmondása szerint a Covid miatti lezárások óta építette be a gyaloglást a mindennapjaiba. A karantén alatti „egészségügyi séták” sokat javítottak Mia közérzetén, aki azóta megalkotta a Hot Girl Walk szabályait.

A menő lányok a következőképp sétálnak:

1. Gyaloglás közben valamilyen podcastot vagy motivációs playlistet hallgatnak

2. Nem tűznek ki konkrét célt, élvezik a sétát

3. Kizárólag három dolgon gondolkodnak séta közben: miért vagy hálás, milyen céljaid vannak és mennyire király ember vagy.

Sétálj, ahogy jól esik! Forrás Getty Images

Mia szokását rengetegen átvették és sokan nem csupán mentális, de pozitív fizikai hatásokat is tulajdonítanak a napi sétáknak. Rengeteg videó népszerűsíti a Hot Girl Walkot és sokan beszélnek arról, hogy a trendnek köszönhetően fittebbek lettek és le is adtak jó pár felesleges kilót.

Tényleg ennyit segít a gyaloglás? 

A gyaloglás valóban kiváló edzésforma és a mentális egészségre is bizonyítottan pozitív hatással van. Napi egy óra séta növeli az állóképességet és már egy hónap alatt javítja az edzettséget. Természetesen a gyaloglás az izmokat is fejleszti, a futással ellentétben pedig nem terheli az ízületeket.

A sétálás valóban segíthet a fogyásban is, hiszen ha több kalóriát használunk fel a megszokottnál, zsírt fogunk égetni. Egy óra sétával kb. 250-350 kalóriát égetünk el.

Gyakran halljuk, hogy 10.000 lépést kellene megtennünk egy nap az egészségünk megőrzése érdekében. Bár a hot girl sétákkal ehhez a mágikus számhoz is közelebb kerülünk, valójában nem az számít, hogy összesen hány lépést teszünk meg. Az intenzív, de rövid gyaloglás is éppen olyan hatékony lehet, mint egy hosszabb, de lassabb séta.

@thespacesocial

Hot girl walk is the best

♬ original sound - Lez

Persze a Hot Girl Walk-ot is érték kritikák, egyesek szerint a trend irreális elvárásokat állít elénk és a beállított képeket és videókat látva azt gondolhatjuk, hogy sétálni kizárólag márkás edző cuccban, drága fejhallgatóval a fejünkön lehet. Az egészen biztos, hogy a menő lányok sétája a mentális egészségünkre és a fizikai állapotunkra is pozitívan hathat, de ezt sem kell túlzásba vinni és úgy kell csinálnunk, ahogyan nekünk megfelel.

Kiemelt tartalom
A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? A nemzetet fenyegető TikTok, zsarolóvírusok és digitális hadviselés – Mi is az a kiberbiztonság? tegnap 18:45 -kor

Ha kipróbálnád a Hot Girl Walk-ot, de a napi egy óra séta beépítése soknak tűnik, próbálj meg először rövidebb ideig sétálni, vagy indulj el 20 perccel előbb suliba vagy a munkahelyedre és sétálj le egy megállót. Gyalogolj el a messzebb lévő boltba vagy keress olyan helyeket a környéken, amiket szívesen meglátogatnál. Ne aggódj azon, ha nem minden nap tudod összehozni a sétát, a lényeg az, hogy magadért csináld.