2023.4.20 10:42
Olvasási idő 1:02
Kovács M. Dávid

25 évesen meghalt Moonbin, a K-pop-sztár

ZENE GYÁSZ K-POP

Tragikusan fiatalon hunyt el egy újabb dél-koreai híresség. A rendkívül népszerű énekest holtan találták az otthonában. Korábban arról beszélt, nehéz időszakon megy keresztül

25 éves korában meghalt Moonbin dél-koreai énekes és színész, írja lemezkiadójának bejelentése nyomán a BBC. „Váratlanul hagyta el világunkat, és lett egy csillag az égen“ – búcsúztatta kiadója, a Fantiago.

A helyi rendőrség közlése szerint a fiatal K-pop-sztárt menedzsere holtan találta szöuli lakásában, úgy vélik, az énekes önkezével vetett véget életének, de a halál pontos okát – többek között boncolással – vizsgálják.

Moonbin Forrás 티비텐 / Wikipedia

Moon Bin gyerekszínészként és modellként került a szórakoztatóiparba a kétezres években. Színészként 2009-ben debütált, amikor 11 évesen a Boys Over Flowers című koreai sorozat stábjához csatlakozott, majd 2016-ban, azaz 18 éves korában, csatlakozott az Astro nevű fiúcsapathoz.

2020 óta az Astro egy másik tagjával, Sanhával duóként léptek fel, jelenleg is épp egy világ körüli turnéjuk van folyamatban, legutóbb április 8-án léptek fel Bangkokban, következő koncertjük pedig éppen szombaton lett volna Makaón. Moonbin testvére, Moon Sua szintén K-pop énekes, a Billlie nevű lányegyüttes tagja – mindketten többször nyilatkoztak arról, mennyire fontosak egymásnak.

Kiemelt tartalom
Egy K-drámafüggő vallomásai: Miért néz(z)ünk koreai drámákat? Egy K-drámafüggő vallomásai: Miért néz(z)ünk koreai drámákat? 2024.2.24 10:11

A 24.hu cikke szerint a zenekar rajongói Dél-Korea különböző pontjain lila és ezüst lufikkal állítottak emléket Moonbinnek, utalva az énekes utolsó fellépésén használt színekre. Az előadó az utolsó koncertje után arról beszélt rajongóinak a közösségi médiában, hogy nehéz időszakon megy keresztül, és elnézést kért, ha ez esetleg nyomot hagy a színpadi teljesítményén.

A portál emlékeztet: Dél-Korea a fejlett országok között az élen áll a fiatal, húszas éveikben járó öngyilkosok számában, 2017-ben a SHINee fiúzenekar frontembere, Jonghyun halt meg, 2018-ban a 100% nevű fiúcsapat tagját, Minwoot találták holtan otthonában, az énekes-színésznő Goo Hara 2019-ben vesztette életét, és ugyanebben az évben közeli barátnője, az énekesnő Sulli követte őt, aki online zaklatás miatt lett öngyilkos.