2023.4.12 16:12
Olvasási idő 0:32
Szécsi Krisztián

Kiengedték a pszichiátriáról az egykori Nickelodeon-sztárt

ARCOK MENTÁLIS BETEGSÉG MENTÁLIS BETEGSÉGEK MENTÁLIS EGÉSZSÉG NICKELODEON PSZICHOLÓGIA

A színésznő nem most először kapott pszichiátriai ellátást.

Három hétnyi pszichiátriai kezelés után végül kiengedték Amanda Bynes, egykori tinisztárt, akit sokan a Nickelodeon műsoraiból ismerhetünk.

Forrás Christopher Polk / Contributor

A színésznő már régóta küzd drogaddikciójával, mentális betegségeivel, sőt, egyidőben pont evégett szülei gyámsága alatt is állt, miután egy alkalommal felgyújtotta saját kutyáját, az apját pedig meggyilkolta volna. A mostani orvosi segítségnyújtás akkor érkezett, amikor is múlt hónapban meztelenül andalgott Los Angeles belvárosában. Amerikában a pszichiátriai sürgősségi kezelés 72 órás, ám ezt Bynes esetében annyiszor meghosszabbították, hogy három hétre rúgott a kórházi ellátás.

A TMZ szerint a színésznő orvosai úgy látták, hogy Bynes már készen áll visszatérni saját, önálló életéhez, azonban a kezelését még ambuláns módon folytatják. A kórházból otthonába tért, ahol egyébként egyedül él.

Ha bármikor azonnali lelki segítségnyújtásra lenne szükséged, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) 0-24 órában elérhető a 116-123 és a 06 80 810-600 telefonszámokon.