2023.3.30 17:26
Olvasási idő 1:40
Szöllősi Anna

5 budapesti hamburgerező, ami nagyon sok ponttal veri a kedvenc klasszik gyorséttermed

5 budapesti hamburgerező, ami nagyon sok ponttal veri a kedvenc klasszik gyorséttermed
Forrás Facebook / Bamba Marha
GASZTRO BUDAPEST GASZTRO HAMBURGER ÖSSZEÁLLÍTÁS

Bár nem mondhatni, hogy az amerikai gyorséttermek népszerűsége megcsappant volna, az elmúlt évtizedben szerencsére Budapesten és vidéken is megjelent az igény a trú kézműves hamburgerekre. Hoztunk öt helyet, amiben biztosan nem fogsz csalódni!

Bamba Marha 

 Az első Bamba Marha 2015 októberében nyílt meg az Oktogonon, a kulináris vezetőjük pedig a Street Kitchenből vagy a Burger Blogról már ismert Jancsa Jani lett. 2016 után elkezdtek terjeszkedni, novemberében megnyílt a Bamba Bazilika, decemberben pedig a Fashion Street részeként a Bamba DEÁK a Deák téren, azóta pedig számos üzletet nyitottak városszerte. A házi szószok (a mi kedvencünk a baconnaise) és a juicy burgerek nagy plusz pont, ugyanis itt aligha találkozunk kiszáradt bucival és húspogácsával. 

Hol?
Budapest VI. kerület, Andrássy út 46.
V. kerület, Október 6. utca 6. 
V. kerület, Deák Ferenc tér 3. 
VIII. kerület, Rákóczi út 1-3. 
II. kerület, Margit krt. 99
VI. kerület, Váci út 1-3. 
V. kerület, Haris köz 2.  

 

Black Cab Burger 

A Black Cabot Tóth József indította útjára eredetileg az Uránia környékén, a fekete londoni taxira utaló név pedig már árulkodó lehet arról, hogy a „látványkonyhás“ koncepciót Tóth saját londoni tapasztalatai alapozták meg. A hely jelenleg a Mester utcában van, ami viszonylag kis térrel, de belvárosi viszonylatban annál jobb árakkal operál. 

Hol?
Budapest, IX. kerület, Mester u. 46. 

 

Zing

A Zing 2013-ban lépett a piacra, mára pedig franchise-zá nőtték ki magukat, és 15 étteremlánccal, köztük három vidéki hellyel büszkélkedhetnek. Mottójuk, hogy az ételeiket úgy készítik, hogy azt a gyerekeik kezébe is szívesen adnák. A zöldségeket és az angus marhahúst hazai termelőktől szerzik be, így transzparensé téve a termelési folyamatokat, és a zsemléket és szószokat is saját maguk készítik el. 

Hol? 
ZING Allee
Zing ETELE
ZING MOM
VI. kerület, Király utca 60. (átmenetileg zárva)
VI. kerület, Király utca 20. 
VII. kerület, Kazinczy utca 18. 
II. kerület, Margit körút 105. 
XIX. kerület, Üllői út 201. 
VI. kerület, Teréz krt. 62. 
VI. kerület, Teréz krt. 20. 
V. kerület, Kálvin tér 5. 
XII. kerület, Forgách u. 16. 
XV. kerület, Szentmihályi út 131. (átmenetileg zárva)
XIV. kerület, Pillangó u. 12. (átmenetileg zárva)
Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 3. 
Debrecen, Piac u. 11.
Győr, Budai út 1. 

 

Kandalló

A Kertész utcai hamburgerezőben a burgerek mellett pástétomokat és hazai kézműves söröket is kóstolhatunk, és nyáron a fincsi italok és ételek mellett hatalmas teraszon élvezhetjük a napsütést. A Kandallóból a különleges igényű vendégek sem távoznak éhesen: az étlapon helyet kapott vegán és gluténmentes burger is.  

Hol? 
Budapest VII. kerület, Kertész u. 33. 

 

Vaslap 

A Vaslapnál nem a spéci, széles választékra, hanem az egyszerű, klasszikus kínálatra feküdtek rá, és milyen jól tették! A finom ételek mellett az icipici burgerező báját az adja, hogy mindössze tíz férőhely van, asztalfoglalás nincs, és ha még félórát is kell várni egy-egy burgerre csúcsidőben, de minden percet megér.

Hol? 
Budapest VII. kerület, Dohány u. 59/B.