2023.3.24 15:11
Olvasási idő 1:01
Szöllősi Anna

RIP: törölte a YouTube a Pesti Srácok csatornáját

KÖZÉLET MÉDIA PESTI SRÁCOK YOUTUBE

A Pesti Srácok YouTube-csatornája kevesebb, mint egy évet élt.

A Pesti Srácok csatornájának, a PS TV-nek több mint 54 ezer feliratkozója volt, megtekintéseik pedig napi 70 ezer körül mozogtak, de az elmúlt hetekben volt, hogy 240 ezer megtekintést is hoztak a tartalmaik.

A csatorna azután indult, hogy 2022 nyarán megszűnt a Pesti TV, a csapat pedig itt folytathatta a „minőségi“ tartalomgyártást: a Telex idézte fel, hogy itt mutatott be például egy vlogger egy szíriai videót úgy, mintha az Ukrajnában készült volna – az eset miatt később a Pesti Srácok főszerkesztője elnézést kért.

Egyébként már két precedens is volt arra, amikor a YouTube figyelmeztette a csatornát Jeszenszky Zsolt műsorának egy-egy adása miatt, de a végső bannoláshoz vezető szabálysértés okait egyelőre nem tudni.

Frissítés!

A Google lapunknak írt állásfoglalásában így kommentálta az esetet: „Minden felhasználó vállalja az Általános Szerződési Feltételeink és a Közösségi Irányelveink betartását, amikor regisztrál a YouTube-ra. Amikor a felhasználók megsértik ezeket a feltételeket, például a gyermekek biztonságára vonatkozót, vagy az intézkedéseink megkerülését tiltót, akkor a csatornáikat, illetve minden további új csatornájukat megszüntetjük.”

A PsTV csatornát azért szüntettük meg, mert annak létrehozásával megkerülték a Pesti Srácok csatorna megszüntetésére irányuló intézkedésünket, amelyet a gyermekek biztonságára vonatkozó feltételek megsértése miatt távolítottunk el 2020 februárjában.

A véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatban azt írták: „Irányelveink nem egyes nézőpontok szerinti tartalmakra vonatkoznak – azokat egyformán alkalmazzuk. Automatizált rendszereink nem úgy vannak tervezve, hogy egyénekhez vagy csoportokhoz tartozó tartalmakat politikai szempontok vagy egyéb tulajdonságok, például nemi vagy szexuális irányultság alapján szűrjenek. A tartalmakat felülvizsgáló munkatársainkat pedig úgy készítettük fel, hogy ne vegyék figyelembe a feltöltő személyét, és azt sem, hogy egyetértenek-e vagy sem a videóban szereplő álláspontokkal.”