2023.3.23 11:22
Olvasási idő 0:37
Masszi-Rigó Csilla

A németek végre feltalálták az instant sört

GASZTRO GASZTRO

Csak idő kérdése, mikor lapul majd meg a táskában egy zacskó sör...

Feltalálták a németek a világ első – egyelőre alkoholmentes – sörét. A világ új találmányát egy brandenburgi sörfőzdének köszönheti a föld lakossága, idővel pedig nem kizárt, hogy az alkoholos változat is megérkezik a boltok polcaira. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

tagesschau (@tagesschau) által megosztott bejegyzés

Ahogy a 24.hu írja, a Neuzelle kolostori sörfőzdében kifejlesztett sörport két évig tökéletesítették, az instant sört pedig kis mennyiségben, de 2023 közepéig forgalomba is hozzák majd. A sörfőzde részvényese szerint a porral drasztikusan mérsékelni lehet a termelési költségeket és az erőforrás felhasználást is. 

A főzde tisztában van vele, hogy sokan kétségekkel fognak majd tekinteni az új termékre különösen Németországban, ahol óriási kultúrája van a sörfőzésnek, a készítők szerint azonban nem csak egy új termék piacraviteléről van szó, a sörpor a sörgyártás teljes üzleti modelljét megváltoztathatja a jövőben. 

A készítők leszögezték azt is, hogy elsősorban nem a német fogyasztókat szeretnék megcélozni termékükkel, hanem a globális viszonteladókat. A sörpor elsőként Afrikában és az ázsiai piacon jelenhet meg.