2023.3.20 13:47
Olvasási idő 0:37
Maier Péter

Az új generációé a főszerep hazánk egyik legnagyobb gasztrofesztiválján

GASZTRO GASZTRO

Fény derült az idei Gourmet Fesztivál koncepciójára, amelyet június 2-4. között tartanak a Millenárison.

Június 2-4. között rendezik meg az idei Gourmet Fesztivált a Millenárison. Hazánk egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának témája ezúttal az új generáció: fiatal séfek, szakácsok, cukrászok, baristák, bartenderek mutatkoznak be majd be a rendezvényen.

Ahogy a We Love Budapest írja, izgalmas karakterekkel találkozhatunk majd a fesztiválon, köztük olyan fiatalon pályaelhagyó tehetségekkel, akik más meglévő szakmájuk, tanulmányaik ellenére nyargaltak át a gasztronómiára. Ilyen például Béres Anett, aki egyetem után autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje lett. De ott lesz Csillag Richárd, a kéthelyi Lokal47 séfje, illetve Huszár Mátyás is, aki a balatonfüredi Vasüzlet fiatal csapatát vezeti. Találkozhatunk Makai Edinával, aki a SALT Budapest séfhelyettese, illetve Mizsei Jánossal, aki tavaly a The Michelin Guide „Év Fiatal Séfje” díját nyerte el. Tóth Pál, a szegedi Alabárdos séfje szintén izgalmas karakter, ugyanis korábban punkzenekara volt, mostanra meg már saját szakácskönyve van. A fesztiválon Wossala Rozina vendéglátós–író–műsorvezető is megjelenik, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart workshopot. 

Egyéb részleteket a fesztivál Facebook-oldalán találtok.