2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Kovács M. Dávid
2023.3.16 16:20
Olvasási idő  0:36

Újabb rövid életű Banksy-alkotás jelent meg egy tengerparti kisvárosban, nem sokkal később bontani kezdték az épületet

Egy munkagép tüntette el a világ leghíresebb streetart-művészének legújabb, "Morning is Broken" című munkáját egy brit városkában.

Kovács M. Dávid
2023.3.16 16:20 Olvasási idő  0:36
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Egy hónappal azután, hogy Banksy Valentin-napi installációjának központi elemét a délkelet-angliai Margate vezetői elszállíttatták, a brit graffitiművész ismét egy tengerparti kisváros lakóit lepte meg legújabb munkájával, ám az alkotás itt sem élt túl sokáig.

 

A BBC híre szerint Banksy ezúttal az észak-kenti Herne Bay egyik elhagyatott lakóházának falán hagyta ott a keze nyomát: a Morning is Broken című alkotás egy sötétítőfüggönyét széthúzó fiatal fiút örökített meg a macskájával.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés

 

 

A ismeretlen személyazonosságú streetart-művész ezúttal is az Instagram-oldalán vette nevére az alkotást, ám a posztban közzétett fényképekből egyúttal az is kiderült, hogy a művet – az épület jelentős részével együtt – már el is bontották.

 

Ahogy korábban írtuk, a Valentine’s Day Mascara című mű központi eleméül szolgáló fagyasztószekrényt a helyi városvezetés közlése szerint biztonsági okokból szállították el a helyszínről, de azt ígérték, hogy később ismét láthatóvá teszik majd a városban.

 

Arról, hogy ki állhat a Banksy művésznév és a világ leghíresebb streetart-alkotásai mögött, ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: bbc.com Thumbnail:  Banksy / Instagram
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra