2023.3.20 15:48
Olvasási idő 2:24
Kremmer Magdi

A legjobb arclemosók, melyeket jó áron tudsz beszerezni bármelyik drogériában

A legjobb arclemosók, melyeket jó áron tudsz beszerezni bármelyik drogériában
Forrás GETTY IMAGES
ÉLETMÓD ARCÁPOLÁS BŐRÁPOLÁS SZÉPSÉG

Miért is olyan fontos az arclemosás? A bőröd folyamatosan ki van téve a környezeti hatásoknak, egy jó arclemosó viszont garantáltan gyönyörű, tiszta bőrt biztosít neked a mindennapokra.

Minden valamire való bőrápolási rutin része az arctisztítás. De nem mindegy, hogy mikor és milyen arclemosót használsz és a bőrtípusodtól is függ, melyik termék lesz nálad a befutó. Összeszedtük, hogy mire kell odafigyelned arclemosó választásnál és mutatunk 5 király lemosót, amit könnyen be tudsz szerezni.

Az aranyszabály: kerüld a színes-szagos termékeket

 Mint minden skincare terméknél, a lemosónál is nagyon fontos, hogy nem kellenek bele felesleges illatanyagok és színezékek. Ezek az összetevők teljesen feleslegesek, ráadásul bőrirritációt és pirosodást okozhatnak. Emellett kerüld az alkoholt tartalmazó lemosókat, mert azok kiszárítják az arcodat és károsítják a bőr természetes védőréteget.

Adunk pár tippet, és mutatunk pár tuti arclemosót is! Forrás GETTY IMAGES

Mikor kell lemosózni?

Naponta egyszer, esténként bőven elég arclemosót használni. Ilyenkor megtisztítjuk a bőrünket a napközben összegyűlt szennyeződésektől. Mivel reggel épp emiatt tiszta arccal ébredünk, ilyenkor nem szükséges lemosót használni. Elég, hogyha reggelente langyos vízzel megmossuk az arcunkat.

Dupla lemosás – kinek kell?

Ha még kezdő skincare junkie vagy, lehet, hogy újdonság számodra a dupla lemosás. Ennek a módszernek a lényege, hogy először egy tisztító balzsammal vagy olajos lemosóval eltávolítjuk a bőrünkről a sminket és a makacs szennyeződéseket, majd ezt követően egy gyengédebb termékkel még egyszer megtisztítjuk az arcbőrt, ezzel az első lemosó maradékát is eltávolítva. A dupla lemosás főleg a zsíros bőrrel rendelkezőknek vagy az erős, nehezen eltávolítható sminket viselőknek lesz hasznos.

A legjobb lemosó bőrtípusok szerint

Ahány bőrtípus, annyi féle skincare-termék létezik, és ez a lemosókkal sincs másképp.

Kombinált és zsíros bőrre nem szabad szárító hatású, nagyon habzó lemosókat használni, ehelyett inkább könnyebb, folyékony, géles termékeket válassz.

A száraz és normál bőr szereti a krémes, olajos lemosókat, ami nem csak tisztít, de hidratálja is a bőrt.

Ha nem sminkelsz és csak az arcodat tisztítanád meg esténként, akkor bőven elég egy vízzel leöblíthető lemosó. Ha viszont szoktál sminket viselni erősebb termékekre lesz szükséged, ilyenek az olajos lemosók és a micellás víz is.

Balea Med Ultrasensitive Washgel

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Balea (@dm_balea) által megosztott bejegyzés

Igazán hálásak lehetünk a dm-nek a Balea Med kozmetikumokért, mivel azok mind illat, színezék és alkoholmentes termékek, igazán jó áron. A termékcsalád géles lemosója nekem is személyes kedvencem, mindig visszatérek hozzá. Teszi a dolgát, eltávolítja a sminket és nem szárítja a bőrt. Ha valakinek nem jön be a gél állag, hab és folyadék formában is megveheti a terméket.

1000ft-ért kapható a dm üzletekben, 150ml

Garnier Micellás víz

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

GarnierSG (@garniersg) által megosztott bejegyzés

Az örök klasszikus a Garnier micellás vize. Eltávolítja a sminket, nincsenek benne felesleges összetevők és szinte mindenhol kapható. A dupla tisztítás első lépésének is remekül megfelel ez a termék.

Drogériákban 1000-1500ft körül kapható, 400ml-es kiszerelésben

Geek and Gorgeous Jelly Joker

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Geek&Gorgeous (@geekandgorgeous) által megosztott bejegyzés

A magyar skincare-királynő, Rácz Judit saját terméke a Jelly Joker, amit imádnak a tudatos arcápolók. A Jelly Joker nekem is nagy kedvencem, egy géles állagú, gyengéd lemosóról van szó, ami minden makacs koszt lemos, mégsem hagy száraz érzést maga után.

3000ft-ért az interneten is meg tudod rendelni, vagy megveheted a dm-ben, 150ml

Cerave Hydrating Cleanser

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

CeraVe Skincare (@cerave) által megosztott bejegyzés

Szintén egy legendás termék a Cerave hidratáló lemosója. Smink eltávolítására önmagában nem elég, de szuper második lépése lehet a dupla lemosásnak. Száraz bőrre kimondottan ajánlott hidratáló formulája miatt.

Patikákban 4000ft körül megveheted, vagy megrendelheted az internetről is a 236ml-es kiszerelést.

The Ordinary Squalane Cleanser

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

The Ordinary (@theordinary) által megosztott bejegyzés

Az elérhető árú szuper skincare márka olajos lemosója a Squalance Cleanser. A balzsam szerű lemosó kiválóan eltávolítja a sminket és más szennyeződéseket. Gyengéd és nem szárítja a bőrt, a dupla lemosás első termékének kiváló.

Az 50ml-es termék a Douglas üzletekben 3300ft-ért vásárolható meg.