2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Maier Péter
2023.3.13 10:40
Olvasási idő  0:57

Soha nem volt még ilyen: független filmstúdió írt történelmet az Oscaron

Minden fő kategóriában az A24 vitte el a díjat.

Maier Péter
2023.3.13 10:40 Olvasási idő  0:57
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Soha nem volt arra példa, hogy egyazon filmstúdió vigye el az összes fő kategória díját az Oscar-gálán. Idén viszont történelmet írt az A24 független stúdió, amely a legjobb film, a legjobb rendezés és a legjobb színészeknek járó díjakat is zsebre tette, köszönhetően a Minden, mindenhol, mindenkor és A bálna című filmeknek – derül ki a Film Updates tweetjéből.

 

 

 

 

Ahogy arról már beszámoltunk, a Minden mindenhol mindenkor hét díjat vitt haza, köztük ötöt a fő kategóriákból. A legjobb film és legjobb rendezés (Daniel Kwan, Daniel Scheinert) mellett elvitték a legjobb női főszereplő (Michelle Yeoh), a legjobb női mellékszereplő (Jamie Lee Curtis) és a legjobb férfi mellékszereplő (Ke Huy Quan) díját is. 

 

Viszont az A24 stúdió egy másik filmje is versenyben volt: A bálnában nagyot alakító Brendan Fraser meg is nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot. Ezzel tehát mind a hat, fő kategóriának számító elismerést az A24 valamelyik alkotása húzta be, amellyel történelmet írtak, ugyanis ez még egy filmstúdiónak sem sikerült.

 

Brendan Fraser A bálna című filmben Forrás: A24

 

Az A24-et 2012-ben alapították, olyan filmeket köszönhetünk nekik, mint a Fehér éjszakák, A világítótorony vagy a Csiszolatlan gyémánt. Az indiegyerekek kedvenc filmstúdiója a közeljövőben sem áll le, ugyanis áprilisban hozzák az új Ari Aster-filmet Joaquin Phoenix főszereplésével, illetve egy 17 éves srác által rendezett horrort is készítenek.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Emma McIntyre/Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra