2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Szécsi Krisztián
2023.2.8 17:43
Olvasási idő  0:55

Egész estés horrorfilm készül a Backrooms-ból: a rendező 17 éves

A megszámlálhatatlan fanmade (nem hivatalos, rajongók által készített) videók és játékok után, most egy teljesértékű filmként is borzonghatunk a Backroom sárga, egymásba olvadó falai között.

Szécsi Krisztián
2023.2.8 17:43 Olvasási idő  0:55
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Neonlámpák sárga fénye, sárga falak egymásba olvadása, sárga tapéták liánmintával, sárga falak végeláthatatlan hossza, sárga falak, sárga falak, labirintus, egy labirintusnyi sárga fal, egyedüllét – ez a Backrooms.

 

A Backrooms nem egy valódi hely. A koncepció maga az azóta már felfüggesztett 4chan angol nyelvű anonim imageboard-weboldalon született 2019-ben: az elképzelés egyetlen hátborzongató, feszültséggel teli képre, egy furcsán megvilágított belsőtérre fókuszál, mely egy szörnyet rejt magában. Az enteriőr, az amorf lény azonnal meginspirálta az internet népét, és rendkívül rövid idő alatt vált a bútorozatlan, üres irodahelyiség-szerű tér videójátékok, Roblox-modok és fanmade filmek helyszínévé.

 

 

A fentebbi, 2022 elején Kane Pixels 17 éves amatőr filmkészítő által rendezett The Backrooms (Found Footage) című videósorozat (A Backrooms (talált felvétel)) igazi ékköve lett a Backrooms-rajongók számára. A videó sikeressége az A24 produkciós cég figyelmét is felkeltette, akiknek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint a Minden, mindenhol, mindenkor, Fehér éjszakák, Holdfény, és akik ezen felbuzdulva fel is kérték Kane-t az egész estés film rendezésére.

Sokan már most szkeptikusan állnak az internetes legenda filmadaptációjához, hiszen a 2018-as Slender Man (Az ismeretlen rém) tökéletes példája annak, hogyan is lehet megerőszakolni egy jól felépített, horrormítoszt. A Kane Pixels Backrooms sorozatának 16 része, amely jelenleg még YouTube-on is megtekinthető, némi megnyugvással szolgál: a kommentszekció nem győzi dicsérni a fiatal tehetség vizuális világát és történetmesélését. 

A forgatással kapcsolatos részletek még váratnak magunkra, mi mindenesetre nagyon örülünk, hogy egy nagyfilm keretein belül is borzonghatunk a sárga falak árnyékában.

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  COURTESY OF PIE ON A PLATE PRODUCTIONS
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra