2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.1.12 14:37
Olvasási idő  0:50

Joaquin Phoenix (újra) az őrület határán – befutott Ari Aster új filmjének előzetese

A Fehér éjszakák (Midsommar) és az Örökség (Hereditary) mögött álló filmes lényegében titokban forgatta le legújabb rendezését, ami akár a korábbi munkáinál is nagyobbat szólhat.

Kovács M. Dávid
2023.1.12 14:37 Olvasási idő  0:50
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Joaquin Phoenix rezignált arckifejezéssel bámul felénk Ari Aster idén érkező, Beau Is Afraid című filmjének előzetesében, amely aztán közel két és fél percen keresztül gondoskodik arról, hogy iszonyatosan kényelmetlenül érezzük magunkat.

 

Az öt évvel ezelőtt megjelent Örökség és a rá következő évben bemutatott (nem mellesleg nálunk forgatott) Fehér éjszakák rendezője a legújabb alkotásában Spike Jonze A nő című drámájának és Todd Phillips Joker-filmjének sztárját kergeti az őrületbe.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

A24 (@a24) által megosztott bejegyzés

 

 

Ari Aster a Beau is Afraid (korábban: Disappointment Blvd) című rendezését korábban úgy jellemezte, mint egy „négyórás rémálomvígjátékot“, és bár a játékidőből közben állítólag lecsíptek valamennyit, az idén mozikba kerülő film még így is több mint háromórás lesz.

 

Az előzetes ugyan nem részletezi a cselekményt, de a jelenlegi ismereteink szerint a Beau Is Afraid egy "évtizedeken átívelő, alternatív jelenben játszódó szürrealista horrorfilm", amelyben Phoenix egy szorongó férfit alakít, aki soha nem ismerte az apját, zsarnokoskodásra hajlamos anyjával való kapcsolatát pedig feszültség jellemzi.

Amikor a nő meghal, a Phoenix által megformált férfi hazautazik, hogy aztán valami iszonyatosan nagy nyomasztás vegye kezdetét. A főszereplő anyját Patti LuPone, Phoenix karakterének gyerekkori kiadását Armen Nahapetian alakítja. Még több részlet, információ és hangulatkeltő elem a film előzetesében:

 

 

A filmet 2023 áprilisában mutatják be az amerikai mozik, ám arról, hogy hozzánk is eljut-e majd, itthon is fogják-e vetíteni, egyelőre nincs hír.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  pillanatfelvétel az előzetesből
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra