2023.2.27 10:19
Olvasási idő 0:57
Maier Péter

Tarolt a Minden, mindenhol, mindenkor, nagyot mentek a nepo baby-viccek – ez történt az Oscar előszobájának számító díjátadón

FILMEK + SOROZATOK A FEHÉR LÓTUSZ JENNIFER COOLIDGE OSCAR-DÍJ

A SAG-díjak kiosztóján Jamie Lee Curtis vitte a show-t.

Magyar idő szerint hétfő hajnalban adták át az Oscar előszobájának számító Screen Actors Guild, azaz SAG-díjakat. A díjkiosztó nagy nyertese az elmúlt hónapok egyik legünnepeltebb filmje, a Minden, mindenhol, mindenkor lett (amely egyébként a BAFTA-gálán semmit nem kapott). Ezúttal négy elismerést gyűjtött be a film: Michelle Yeoh első ázsiaiként lett a legjobb színésznő, Ke Huy Quan a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el (szintén első ázsiaiként), illetve Jamie Lee Curtis-t választották a legjobb női mellékszereplőnek. A SAG-on van egy „legjobb összjáték“ kategória, amellyel a színészek közös munkáját díjazzák, ezt is a Minden, mindenhol, mindenkor gárdája nyerte el.

Harry Shum Jr., Ke Huy Quan, Stephanie Hsu, James Hong, Michelle Yeoh, és Jamie Lee Curtis a tegnapi SAG-díjátadón Forrás Frazer Harrison/Getty Images

A legjobb férfi főszereplő Brendan Fraser lett, aki A bálna című filmben nyújtott alakításáért került vissza az A-listára.

Brendan Fraser veszi át legjobb férfiszínésznek járó díját az SAG-n Forrás Kevin Winter/Getty Images

A gála a díjak mellett még Jamie Lee Curtis-nek köszönhetően vált emlékezetessé, aki két poént is elejtett azzal kapcsolatban, hogy nepo baby-ként tartják számon. Magyar származású apja, Tony Curtis, illetve anyja Janet Leigh egyaránt színészlegendának számítanak. A TikTok természetesen rárepült a témára:

@riristea♬ original sound - RiRi’s Tea ☕️

Ha képbe jönnél a nepo baby jelenséggel, a témáról mi is jó hosszasan írtunk korábban. Az Oscar-gálát egyébként magyar idő szerint március 13-án hajnali 1-kor tartják majd.

Jennifer Coolidge marad a csúcson

A SAG-díjátadón nem csak filmeket, hanem a televíziós teljesítményeket is díjazzák. A Fehér Lótusz két díjat is elnyert, Jennifer Coolidge lett a legjobb női színész drámai sorozat főszerepében, illetve a korábban már említett legjobb összjáték (drámai sorozatban) díját is az HBO sorozatának színészgárdája nyerte el.

Simona Tabasco, Adam DiMarco, Francesco Zecca, és Leo Woodall (A Fehér Lótusz) a SAG-díjátadón Forrás Kevin Mazur/Getty Images for PEOPLE