2023.2.23 15:03
Olvasási idő 0:27
Szöllősi Anna

Megtiltották a katonáknak, hogy mákos bagelt egyenek, mert az nemzetbiztonsági veszélyt jelent

GASZTRO DROG MÁK

A Pentagon szerint egyes mákfajták pozitív drogtesztet mutathatnak, ezért arra szólították fel az amerikai katonákat, hogy kerüljék a magvakat.

Meglepő, hogy a legújabb, amerikai katonákat fenyegető ellenség egy növény, mégpedig a mák. A Pentagon feljegyzései szerint a betakarításnál egyes mákfajták morfiummal vagy kodeinnel szennyeződhettek, aminek jelenléte kimutatható a vizeletből, akár 48 órával azután is, hogy megettünk egyetlen egy darab mákos bagelt. 

Gilbert Cisneros, a személyzeti ügyekért felelős tisztviselő levélben utasította arra mind az 1,3 millió, aktív szolgálatban lévő amerikai katonát, hogy kerüljék a mákos, vagy mákkal megszórt péksütiket és élelmiszereket. 

„Óvatosságból úgy vélem, hogy a kábítószer-tesztelési program hitelessége érdekében muszáj betartatni a mákos ételek tiltására vonatkozó szabályt“ - mondta.

Azt nem tudni, hogy hány embernek lehetett fals pozitív tesztje a mák miatt, de a Pentagon egészen 2019-ig visszamenőleg felülvizsgálja az összes pozitív drogtesztet kodeinre.