2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Kultúra
Kovács M. Dávid
2023.2.14 17:12
Olvasási idő  0:41

Banksy egy fontos társadalmi problémára hívta fel a figyelmet Valentin-nap alkalmából

Az ukrajnai falfestések után ismét egy erős, felkavaró művel jelentkezett korunk egyik leghíresebb művésze.

Kovács M. Dávid
2023.2.14 17:12 Olvasási idő  0:41
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A délkelet-angliai Margate egyik utcáján bukkant fel a világ leghíresebb streetart-művészének tartott Banksy legújabb munkája, amellyel a családon belüli erőszakra hívja figyelmet.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés

 

 

Az alkotás február 14-re virradóan tűnt fel Kent megye tengerparti kisvárosában, majd a reggeli órákban Banksy hivatalos Instagram-oldalán is megjelent róla néhány fotó – innen tudhatjuk, hogy biztosan az ő munkájáról van szó.

 

Az inkognitóban alkotó, személyazonosságát továbbra is gondosan őrző graffitiművész ezúttal nem egy szokványos falfestéssel jelentkezett, a Valentine’s Day Mascara című mű lényegében egy háromdimenziós alkotás, amelyen

 

egy valódi, résnyire nyitott hűtő- vagy fagyasztószekrény egyik oldalából férfilábak kandikálnak ki, miközben a másik oldalon egy bántalmazás nyomait és sárga gumikesztyűt viselő nőalak látható, akinek ábrázolása egyértelműen a negyvenes-ötvenes évek háziasszonyait idézi.

 

Banksy – akinek alkotásai dollármilliókért kelnek el – úgy lett a világ egyik leghíresebb művésze, hogy szinte semmit sem tudunk róla. Ahogy korábban a REFRESHER Magyarország is többször beszámolt róla, a graffitiművész novemberben a háború sújtotta Ukrajna több épületén is otthagyta a keze nyomát.

 

Arról, hogy ki állhat a Banksy művésznév és a világ leghíresebb streetart-alkotásai mögött, ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: 24.hu Thumbnail:  Banksy / Instagram
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában kultúra
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra