2023.2.13 18:04
Olvasási idő 1:07
Maier Péter

Schäfer már nagyon farkasszemet nézne Szoboszlaival, de még nem volt rá alkalma

SPORT SCHÄFER ANDRÁS SZOBOSZLAI DOMINIK

A fiatal tehetség egy interjúban beszélt a magyar labdarúgás helyzetéről és a németországi élményeiről.

Domival már nagyon szívesen farkasszemet néznék. Eddig három Lipcse-meccsen játszottam, de még nem voltunk egyszerre a pályán,

és sajnos kisebb sérülésem miatt ez most hétvégén sem fog összejönni.“ – nyilatkozta Schäfer András, az Union Berlin magyar középpályása a Network4-nek adott interjújában.

„Természetesen világsztárok ellen is nagyon jó játszani, Kimmich ellen például a Bayern-meccseken, a Dortmundban ott van a középpályán Bellingham… Ilyen ellenfelekkel szemben fantasztikus érzés futballozni.“ – tette hozzá a 23 éves játékos.

Azt a meccset, amiről a hétvégén megjelent interjúban beszél, már lejátszották, és habár Schäfer nem lépett pályára, csapata 2–1-re megverte a Szoboszlaival felálló Lipcsét.

Az interjúban a magyar középpályás édesapjáról is mesélt, aki eddig szinte minden olyan klubnak a címerét magára tetováltatta, ahol a fia játszott. Eddig az MTK, a DAC és az Union Berlin logóját varratta magára, Schäfer pedig abban bízik, édesapjának nem kell az egész testét csapatcímerekkel ellátnia. Persze, azt nem bánná, ha kedvenc angol csapata még odakerülne a többi mellé, de a focista a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott a témában.

Schäfer András az Union Berlin mezében küzd, hogy a csapat Bajnokok ligáját érő helyen végezzen Forrás Astoria Agency

„Bízom benne, hogy nem kell magát agyontetováltatnia, remélem már csak egy címer kerül fel rá. Mondhatnám a Manchester Unitedet, ám nem hiszem, hogy az nekem aktuális lenne. Szeretnék minél tovább az Unionban focizni, stabil Bundesliga-játékossá válni, nekem ez a következő lépcső, igyekszem csupán egy nappal előre gondolkodni.“ – mondta.

Kiemelt tartalom
Segítene, ha őket is embernek látnánk – Beszélnünk kell a sportolók mentális egészségéről Segítene, ha őket is embernek látnánk – Beszélnünk kell a sportolók mentális egészségéről 2024.1.28 10:03

Schäfer egyébként nagyon tisztán látja a magyar foci helyzetét, ugyanakkor úgy gondolja, elég sok tehetség van a generációjában, akinek lehet helye elitszinten: Szoboszlairól és még egy-két válogatottbéli csapattársáról (Sallai Roland, Szalai Attila, Kerkez Milos) el tudja képzelni, hogy egyszer több mint 50 millió eurót fizet ki értük egy nagy csapat.

A saját becsült piaci értéke nem foglalkoztatja túlzottan, nem tartja hitelesnek az ilyen számokat. „Szerintem túl van ez gondolva“ – fogalmazott. 

Schäfer András válogatott mezben Forrás Astoria Agency