2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Sport
Maier Péter
2023.2.13 18:04
Olvasási idő  1:07

Schäfer már nagyon farkasszemet nézne Szoboszlaival, de még nem volt rá alkalma

A fiatal tehetség egy interjúban beszélt a magyar labdarúgás helyzetéről és a németországi élményeiről.

Maier Péter
2023.2.13 18:04 Olvasási idő  1:07
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Domival már nagyon szívesen farkasszemet néznék. Eddig három Lipcse-meccsen játszottam, de még nem voltunk egyszerre a pályán,

 

és sajnos kisebb sérülésem miatt ez most hétvégén sem fog összejönni.“ – nyilatkozta Schäfer András, az Union Berlin magyar középpályása a Network4-nek adott interjújában.

 

„Természetesen világsztárok ellen is nagyon jó játszani, Kimmich ellen például a Bayern-meccseken, a Dortmundban ott van a középpályán Bellingham… Ilyen ellenfelekkel szemben fantasztikus érzés futballozni.“ – tette hozzá a 23 éves játékos.

 

Azt a meccset, amiről a hétvégén megjelent interjúban beszél, már lejátszották, és habár Schäfer nem lépett pályára, csapata 2–1-re megverte a Szoboszlaival felálló Lipcsét.

 

Az interjúban a magyar középpályás édesapjáról is mesélt, aki eddig szinte minden olyan klubnak a címerét magára tetováltatta, ahol a fia játszott. Eddig az MTK, a DAC és az Union Berlin logóját varratta magára, Schäfer pedig abban bízik, édesapjának nem kell az egész testét csapatcímerekkel ellátnia. Persze, azt nem bánná, ha kedvenc angol csapata még odakerülne a többi mellé, de a focista a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott a témában.

 

Schäfer András az Union Berlin mezében küzd, hogy a csapat Bajnokok ligáját érő helyen végezzen Forrás: Astoria Agency

 

„Bízom benne, hogy nem kell magát agyontetováltatnia, remélem már csak egy címer kerül fel rá. Mondhatnám a Manchester Unitedet, ám nem hiszem, hogy az nekem aktuális lenne. Szeretnék minél tovább az Unionban focizni, stabil Bundesliga-játékossá válni, nekem ez a következő lépcső, igyekszem csupán egy nappal előre gondolkodni.“ – mondta.

Schäfer egyébként nagyon tisztán látja a magyar foci helyzetét, ugyanakkor úgy gondolja, elég sok tehetség van a generációjában, akinek lehet helye elitszinten: Szoboszlairól és még egy-két válogatottbéli csapattársáról (Sallai Roland, Szalai Attila, Kerkez Milos) el tudja képzelni, hogy egyszer több mint 50 millió eurót fizet ki értük egy nagy csapat.

 

A saját becsült piaci értéke nem foglalkoztatja túlzottan, nem tartja hitelesnek az ilyen számokat. „Szerintem túl van ez gondolva“ – fogalmazott. 

 

Schäfer András válogatott mezben Forrás: Astoria Agency
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Astoria Agency
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában sport
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra