2023.3.26., vasárnap

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Közélet
Szöllősi Anna
2022.10.30 14:44
Olvasási idő  0:42

Újabb fejezethez érkezett a Kölcseyből kirúgott tanárok ügye

A tanárokat a bíróság előtt a Helsinki Bizottság képviseli.

Szöllősi Anna
2022.10.30 14:44 Olvasási idő  0:42
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Újabb fejezethez érkezett a Kölcseyből kirúgott tanárok ügye
Forrás: YouTube;

Közel egy hónappal ezelőtt összesen öt tanárt bocsátottak el rendkívüli, azonnali hatályú felmondással a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, miután polgári engedetlenséggel tiltakoztak azért, hogy kellő nyomatékot tudjanak adni a követeléseiknek. 

 

A kirúgott tanárok ügyvédje, Tóth Balázs a Magyar Helsinki Bizottság jogsegélyszolgálatán keresztül képviseli a pedagógusokat, és közel ötvenoldalas dokumentumot adott be a bíróságra. 

Az alapjog gyakorlása, a tiltakozások miatt szankcionált állampolgároknak szerintünk jár az ingyenes jogsegély, és ezért minden ilyen ügyben, amennyire a kapacitásunk engedi, megpróbálunk részt venni


– idézte Tóth szavait a 24.hu.

 

Az ügyvéd azt is hozzátette, hogy nagyjából tíz-tizenegy olyan indokuk van, amivel a jogviszony megszüntetésének jogellenessége mellett tudnak majd érvelni. Szerinte bár az érintett tanárok, Molnár Barbara, Ocskó Emese, Palya Tamás, Sallai Katalin és Törley Katalin néhány tanórát valóban nem tartottak meg, de az öt pedagógus azonnali kirúgásával több mint száz óra maradt el. 

A per a jövő év elején kezdődhet el a Fővárosi Törvényszéken, Tóth pedig úgy véli, hogy a helyzethez a sztrájkjog korlátozása vezetett el, és ha a bíróság igazságosan akar eljárni, akkor nem szokványos módon a munkaügyi perben alapjogi kérdések vizsgálatra is sor kerül.

 

 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  YouTube
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában közélet
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra