2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Filmek és sorozatok
Kovács M. Dávid
2023.1.31 12:49
Olvasási idő  1:12

Az etikus poligámiához és egy legendás vidéki punkzenészhez is közelebb hoznak a METU filmszemléi

Két este a METU diplomafilmjeinek legjavát nézhetjük meg a budapesti Uránia moziban. A bemutatott alkotásokban több ismert sztár, köztük Patkós Márton, Ónodi Eszter és Wunderlich József is szerepel. A vetítések ráadásul ingyenesek, csak férjünk be.

Kovács M. Dávid
2023.1.31 12:49 Olvasási idő  1:12
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Az etikus poligámiához és egy legendás vidéki punkzenészhez is közelebb hoznak a METU filmszemléi
Forrás: Budapesti Metropolitan Egyetem;

Először láthatjuk nagyvásznon a Budapesti Metropolitan Egyetem végzős hallgatóinak legjobb munkáit, amelyeket a nagyközönség számára is nyitott Animascope és Cinemascope rövidfilmszemléken – február 1-jén és 7-én – mutatnak be a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében.

 

A bemutatott filmek az egyetem animációs és mozgóképes képzésein végző hallgatók legkiemelkedőbb munkái. A két vetítés nemcsak azért különleges alkalom, mert a filmek többsége most először látható nagyvásznon, hanem azért is, mert a nemzetközi filmfesztiválokon való szereplések miatt egy darabig nem is lesz nyilvánosan elérhető.

 

 

A Metropolitan inspiráló alkotóegyetem, ahol hallgató és oktató egyaránt megtalálja személyes és szakmai kiteljesedésének útját. Oktatói egyben mentorok is, akik a hallgatókkal partnerként, az önálló gondolkodást, kreativitást fejlesztve dolgoznak együtt. Ezek a filmes seregszemlék ennek a közös útnak az eredményei

 

– mondja Csizmadi Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari kar dékánja.

 

Az animációs alkotásokat bemutató Animascope válogatása olyan témákat érint, mint az etikus poligámia, a női test tárgyiasításából adódó kiszolgáltatottság és testképzavar, esetleg hogy milyen a világ egy autista szemével.

 

 

A fontos társadalmi kérdéseket feszegető vagy éppen a tudat legbelsőbb titkait és legmélyebb félelmeit feldolgozó filmek mellett könnyedebb vagy éppen abszurdabb alkotásokat is láthatunk a földönkívüliek jeleit kutató fanatikus nagymamáról, a párkák által varjúvá változtatott lányról, vagy arról, milyen veszélyekkel jár a pizzarendelés módosult tudatállapotban.

Az élőszereplős filmeket szemléző Cinemascope a Metropolitan 2022-es diplomaévének tíz legkiemelkedőbb mozgóképes alkotását mutatja be, amelyekben több ismert sztár, köztük Ónodi Eszter, Wunderlich József és Patkós Márton is szerepel.

 

 

A munkatársait az elmebaj határáig hajszoló sztárséf, a legendás kazincbarcikai punkzenész, az alternatív világba utazó biciklisfutár vagy a pszichés játszmába torkolló baráti társasjátékozás – az izgalmas és húsbavágóan aktuális filmek műfaji és tematikus értelemben is rendkívül sokrétűek.

 

A belépés mindkét rendezvényre ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Animascope
Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem
Február 1., 18 óra
Részletes program, információ és regisztráció: https://metuscope.metropolitan.hu/animascope/

Cinemascope
Uránia Nemzeti Filmszínház, Díszterem
Február 7., 18 óra
Részletes program, információ és regisztráció: https://metuscope.metropolitan.hu/cinemascope/ 
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: sajtóközlemény Thumbnail:  Budapesti Metropolitan Egyetem
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában filmek és sorozatok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra