2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Arcok
Masszi-Rigó Csilla
2023.1.28 10:25
Olvasási idő  4:30

Az eperlekvár, ami tönkretette a világ álompárját – Shakira és Piqué válása mindenkinek árt, de két embernek a leginkább

Hetek óta Shakira és Gerard Piqué botrányos válásától hangos a sajtó. Dalban való üzengetések, nyílt terepen történő beszólogatások, és még egy üveg lekvár is fontos szerepet játszik az év botrányában, amiből mindannyiunknak van mit tanulni.

Masszi-Rigó Csilla
2023.1.28 10:25 Olvasási idő  4:30
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Az eperlekvár, ami tönkretette a világ álompárját – Shakira és Piqué válása mindenkinek árt, de két embernek a leginkább
Forrás: Christopher Polk/Billboard Awards 2014/Getty Images for DCP;

Több mint tíz éven keresztül alkottak álompárt, most mégis egymás legnagyobb ellenségévé vált Gerard Piqué spanyol focista és a kolumbiai énekes Shakira. Bár a kettéválást már korábban bejelentették, az idő előrehaladtával egyre árnyaltabb lett a történet: titkos viszony, megcsalás a közös otthonban, a harmadik fél pedig valószínűleg még egy üveg lekvárt is megdézsmált… de miért is olyan fontos ez? Shakira és Piqué válása nem csak az év legnagyobb sztárbotránya lehet, de ez lehet az a fajta állatorvosi ló, amely tökéletesen példáz egy-két fontos társadalmi problémát.  

 

Shakira és Piqué válása körül nem csitulnak az indulatok Forrás: GETTY IMAGES

 

A kezdetek

 Shakira és Piqué 2010-ben, az afrikai labdarúgó világbajnokság himnuszának videoklipforgatásán találkoztak először. Bár az akkori találkának egy ideig nem volt semmilyen utóélete, Piqué megismerkedésükről így nyilatkozott: 

„Az egész akkor kezdődött, amikor Dél-Afrikában voltunk, és ráírtam. Ő (Shakira) már a helyszínen volt, mivel a nyitóünnepségen lépett fel, én pedig megkérdeztem tőle, milyen az idő. Ez az a tipikus hülye kérdés… megmondtam neki, hogy a csapatunkkal el kell, hogy jussunk a döntőig, hogy akkor újra láthassam őt – hiszen a döntőn is ő énekelt.”

 

Az első, nyilvános közös szereplés 2011-ben. Forrás: Europa Press/Europa Press via Getty Images

 

Így, vagyis a foci és a zene együttes találkozása által ismerkedett meg egymással az akkor 23 éves spanyol focista és a 33 éves kolumbiai énekes (fun fact, a pár 10 év különbséggel egyazon napon, február 2-án született). A kapcsolatot majdnem egy évig titokban tartották, végül egy csípőriszálós spanyol koncerten léptek fel együtt a színpadra, innentől pedig több mint tíz évig ország-világ rácsodálkozott arra, milyen idilli körülmények között él egymással a két sztár. Alig másfél évvel később megszületett első közös gyermekük, Milan, 2015-ben pedig a kis Sasha.

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Shakira (@shakira) által megosztott bejegyzés

 

Csaknem 12 év együttlét alatt sem Shakira, sem Piqué nem nyilatkoztak arról, hogy házasságot terveznének, sőt, a bomba robbanása előtt (2020-ban) egy rádiós műsornak Shakira azt nyilatkozta, majd, hogy nem viszolyog a házasság gondolatától.

 

Hogy őszinte legyek, a házasság gondolatától a sz*r is belém fagy. Nem akarom, hogy a feleségeként tekintsen rám, inkább nézzen úgy rám, mint a barátnőjére, a szeretőjére. Egy kicsit olyan ez, mint a tiltott gyümölcs. Azt akarom, hogy maradjon éber. Azt akarom, hogy azt gondolja, minden azon függ, hogyan viselkedik.

 

 

Valami nem kerek

2022 júniusában aztán váratlanul jött a hír: Shakira és Piqué 12 év után külön utakon folytatják. A bejelentést csak egy rövid, közös állásfoglalás követte az érintettek részéről, melyben azt írták, gyermekeik érdekében – akik a legfontosabbak számukra – mindenkitől azt kérik, tartsák tiszteletben döntésüket és távolmaradásukat a médiától.

Három hónappal később Shakira a csendet megtörve az Elle-nek nyilatkozott arról, mennyire megviselték őt és családját az elmúlt hónapok. Minden erejével azon van, hogy a gyermekei a lehető legelviselhetőbben dolgozzák fel szüleik szétválását, mindeközben édesapja intenzív osztályon fekszik, nem is beszélve azokról a hírekről, amelyek adócsalással kezdték el vádolni a kolumbiai énekesnőt.

Utóbbi ügyben még nem zárult le a nyomozás, 2012 és 2014 között ugyanis Shakira nem fizetett adót külföldi bevételei után. Az énekesnő azzal védekezett, hogy csak 2015-ben telepedett le tartósan Spanyolországban (bár korábban vásárolt házat Barcelonában, ráadásul már gyermekei is az országban születtek), ennek ellenére viszont még a perindítás előtt kifizette csaknem 14 millió eurós (6 milliárd forint értékű) tartozását, kamatként pedig még 3 millió eurót utalt a spanyol államnak.

 

 

Élete egyik lenehezebb időszaka – vallotta az énekesnő, aki először Te Felicito című dalában énekelt arról,

 

milyen érzés volt rájönnie a megcsalásra, és hogyan reagál arra új emberként, amit egykori kedvese tett vele.

 

A számhoz készült klipben egy olyan jelenetet is láthatunk, ahol pompázatos szerelmi fészek hűtőjében annak a bizonyos csalárd férfinak a levágott feje pihen. Ennek a jelenetnek csak az elmúlt napokban lett igazán jelentősége, amikor is kiderült, Shakira egy megdézsmált üveg lekvárból jött rá arra, hogy Piqué megcsalja őt. Állítása szerint a családban egyedül ő szerette az eperlekvárt, amely az énekes külföldön való tartózkodásának ideje alatt fogyott el. NA DE VAJON KI EVETT A LEKVÁRKÁMBÓL?!

 

Ha beindul a nagy pofonofon

 

 

Év elején jelent meg Shakira új dala Bizarrap közreműködésével. A Sessions #53 már igencsak egyértelmű üzenet Piquének, akiről mostanra kiderült, valóban megcsalta párját egy eddig ismeretlen, de vélhetően fiatalabb nővel. Valószínűleg sokan találkoztak már azokkal a sorokkal, melyekben Shakira azt énekli, a Ferrarit egy Twingo-ra, a Rolexet pedig egy Casiora cserélte le a Barca egykori játékosa.

Na, ezt már Piqué sem hagyta szó nélkül, néhány napon belül a Renault és a Casio is több évre szóló szerződést kötött a focistával, ő pedig mi mással, ha nem egy Twingoval érkezett meg egyik edzésére.

 

 

 

Hogy teljes legyen a kép, ma már annak a bizonyos, rejtélyes harmadiknak a kiléte sem titok többé. Gerard Piqué párja, Clara Chia Marti 23 éves, kettejük kapcsolata pedig a napokban lett hivatalos azzal, hogy a focista közös fotót osztott meg magukról Instagram-oldalán. Clara-ról nem lehet sokat tudni, a külföldi lapok információi szerint a fiatal nő Pr-osnak készül, korábban pedig Piqué produkciós cégénél, a Kosmos-nál vállalat munkát. Jónevű spanyol családból származik, ő és a futballsztár pedig először tavaly nyáron mutatkoztak együtt egy közös barát esküvőjén.

 

Gyere, mondd el mi a baj, bébi! 

A kedélyek továbbra sem csillapodnak, szinte minden második napra jut egy hír arról, éppen ki szólt be a másiknak. A történet két főszereplője megállapodott a gyerekek elhelyezéséről, és míg Piqué Barcelonában maradt, addig Shakira Miamiban telepszik le, és valószínűleg gyermekeit is itt fogja nevelni. 

 

Shakira 2022 decemberébe a gyermekek elhelyezését illető megállapodás ratifikálása után. Forrás: Adria Puig/Anadolu Agency via Getty Images

 

Összességében tehát megtörtént, amit sokan még csak gondolni sem mertek volna: a világ egyik legszebb nőjének titulált Shakirát is elhagyták egy másik nőért. Hogy ki az igazi nyertese vagy éppen vesztese ennek a mérkőzésnek, az ugyan még nem dőlt el véglegesen, de érdemes számot vetni arról, hogyan is alakult a játékosok felállása a mérkőzés során. Adott egy negyvenes éveiben járó, most már egyedülálló anya és nő, aki húszéveseket meghazudtoló külsővel és elképesztő zenei tehetséggel rendelkezik, és adott egy harmincas éveiben járó férfi, aki újfent egy 12 évvel fiatalabb nő mellett találja meg a boldogságot.

 

Míg a két ember egyikét megcsalták, a másik több millió eurós szerződéseket zsebelt be hűtlensége miatt. Bár valószínűleg elsődlegesen egyik félnek sem kell aggódnia a pénzügyek miatt, ahogy arra a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány is rávilágít, ennek az adok-kapoknak a legnagyobb vesztesei egyértelműen a gyerekek, akiknek nem csak szülei válásával kell megküzdeniük. Egy alig 10 és 8 éves gyerek szülei a komplett nyilvánosság előtt szidják egymást, kijelentéseik pedig nem csak a négy fal között, de az utcán, az iskolában, barátok és ellenségek által szinte mindenhol visszaköszönnek. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Gerard Piqué (@3gerardpique) által megosztott bejegyzés

 

 

„Minden gyereknek szüksége van arra, hogy felnézzen a szüleire, de ahogy itt a szülők viselkednek, az ezt nem biztosítja. Miközben tudjuk, hogy a gyerekeket nem önmagában a válás, hanem annak minősége traumatizálhatja. A sárdobálás, a konfliktusok, amelyek a gyerekeknek fájdalmat, sérülést, teljesen feleslegesen kiprovokált loyalitási konfliktust, stresszt okoznak„

 

– írja posztjában a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány. 

 

Mint minden sztárbotrány, úgy remélhetőleg Shakira és Piqué körül is lecsillapodnak a kedélyek, a két félnek pedig – legalább gyermekeik érdekében – sikerül békésebb keretek között rendezniük kapcsolatukat. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában arcok
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra