2023.3.22., szerda

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Szécsi Krisztián
2023.1.18 17:54
Olvasási idő  1:29

Erre senki sem számított: január 24-én jönnek az új MacBook Prók

Majdnem 4 és fél tonna hatósági áras csirkefarhátat lehet venni új MacBook Prók árán

Szécsi Krisztián
2023.1.18 17:54 Olvasási idő  1:29
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Már egy ideje nyílt titok volt, hogy az Apple, a 2021-es MacBook Prók modellét továbbfejlesztve, a kollekció utódjain dolgozik mérnökeivel, ám az előzetes őszi nagy bejelentés helyett senki nem számított arra, hogy 2023 januárjára csúszik a gépek promóciója, amivel együtt pedig az M2-es chipek két új verziójára is fényderült – megszületett az M2 Pro és az M2 Max. Az eszközök külső kialakításában megegyeznek elődjeikkel, ám ahogy a jó párkapcsolatokban, ezalkalommal is a belső az, ami igazán fontos. 

 

 

A 14 és 16 hüvelykes MacBook Prók esetében a már említett M2 Pro és M2 Max chipek számítanak rendkívül különlegesnek ezzel pedig mindenkinek kedveznek: az illusztrátorok és az animátorok számára a rendelés 20 százalékkal, a grafikus kapacitás 30 százalékkal, az Adobe Photoshopban végzett munka pedig 40 százalékkal vált gyorsabbá; a mesterséges intelligenciával tanulók számára a Neural Engine 40 százalékkal nagyobb teljesítényt kínál; gaming téren is dobbantott az Apple, hiszen nem csupán több játékstúdióval kezdett együttműködésbe a tech cég, hanem legújabb gépei tökéletesen megfelelnek kedvenc PC-játékaink futtatására.

Alapkapacitását tekintve az M2 Max még ennél is ígéretesebb az új 12 magos processzornak köszönhetően: fejlődött a grafikai egység, 30 százalékkal gyorsabbá vált az animációs munkavégzés.

 

 

Nagyon úgy tűnik, hogy most ezek a legerősebb gépek a piacon, hasonló technikáról a Windows még álmodni sem mer, többek között az új MacBook Prók olyan méretű fájlokkal képesek dolgozni, ami egy sima Windows-laptopon meg sem nyílna.

További fejlesztések közé tartozik a HDMI 2.0-s port, amelyet HDMI 2.1-re cseréltek, így pedig rögtön támogatottá váltak a 60 hertzes, 8K-felbontású kijelzők és a 240 hertzes, 4K-felbontású kijelzők is.

 

Forrás: Fotó: Apple

 

 

Azonban az igazán ütős technikát soha nem adják ingyen, így nem is meglepő hát, hogy az új MacBook Prók ára az egekben van.

A 14 hüvelykes,10 magos processzorral, 16 magos grafikus egységgel, 16 GB egyesített memóriával és 512 GB-os SSD-tárolóval felszerelt modell alapára majdnem 1 millió HUF, míg a 16 hüvelykes, 12 magos processzorral, 19 magos grafikus egységgel, 16 GB egyesített memóriával és 512 GB-os SSD-tárolóval ellátott modell 1 millió 250 ezer HUF-tól kezdődik.

A legdrágább MacBook Pro modellt azonban 3 millió 250 ezer forintért vehetjük meg, cserébe pedig kapunk egy 16 hüvelykes, 12 magos processzoros, 38 magos grafikus egységgel, valamint 16 magos Neural Engine-nel és M2 Max chippel ellátott laptopot egy 96 gigabyte egyesített memória és 8 terrabyte SSD-tárhely kíséretében. 

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Forrás: macworld.com Thumbnail:  Fotó: Apple
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra