A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodta meg a Monkey 47 márka Distiller’s Cut ultraprémium ginjét, amelynek 2024-es kiadása felejthetetlen ízutazást ígér a különleges gyógynövények és mediterrán trattoriák világába.
A német hagyományairól és ultraprémium minőségéről ismert Monkey 47 évről évre gyűjtői ritkasággal rukkol elő: közel tizenöt éve izgalmas ízutazásra invitálja a gin szerelmeseit limitált kiadású Distiller’s Cut ginjeivel, melyek minden évben egy kivételes, egyedi növény hozzáadás
ával készülnek. Idén a receptúra középpontjában a Capparis, ismertebb nevén kapribogyó áll – egy mediterrán csoda, ami egyedi sós íze és gazdag történelmi háttere miatt került a márka ginszakértőinek figyelmébe.
A Capparis egyedi ízvilága
A mediterrán fogásokat kiegészítő egyedi aromájú kapribogyó az idei Distiller’s Cutban a tenger és a szárazföld természetes harmóniájára utal. Gazdag és sós ízprofiljával olyan aromás mélységet ad a gin gyógynövényes világához, amely jól hangsúlyozza a klasszikus Monkey 47 összetevőket is. Merész, ugyanakkor izgalmas választás, amely exkluzivitásával és kifinomultságával testesíti meg mindazt a kreativitást, amelyről a Monkey 47 ismert.
A felfedezés hagyománya
A Monkey 47 minden évben inspiráló, új komponenst keres ikonikus italához, így a köztudottan 47 összetevőből álló receptúra a limitált kiadásban egy 48., gondosan kiválasztott alapanyag – a „Species Rara” – hozzáadásával válik exkluzívvá.
„Botanikai kíváncsiság, a minőség iránti megszállott törekvés, és a különleges aromák felkutatása iránti eltökéltség, ez a Species Rara. Az idei utazás a mediterrán térség zord szépségéhez vezette szakértőinket, ahol a Capparis izgalmas vad energiát és egy csepp tengeri aromát adott a gondosan megalkotott receptúrához“ – magyarázza Alexander Stein, a márka lapítója, majd hozzáteszi:
Tavaly Kanadában találtuk meg, amit kerestünk, idén viszont kedvenc olasz éttermünkben bukkantunk rá a 48. botanikai összetevőre.
A történet egy tradicionális olasz fogással kezdődött, ami nem volt más, mint spagetti szardellával és kapribogyóval. A házias, ugyanakkor klasszikus ízélmény nyilvánvalóvá tette, hogy a finom ízszimfóniát adó kapribogyók többre képesek, mint egy jól bevált recept díszítése. A következő lépés a tökéletes bogyó felkutatása volt, így jutottak el a szakértők a Földközi-tenger közepén, a Szicíliai-szorosban található vulkánikus eredetű Pantelleria szigetére.
„A Monkey 47 Distiller’s Cut 2024 egy fűszeres és elegáns gin, amelyben a tenger enyhe sós íze és egy édeskés, dióra emlékeztető jegy bontakozik ki. Kivételes ízélményt nyújt, nem csak azoknak, akik szívesen képzelnék magukat Pantelleria szigetére” – magyarázza Rácz Zoltán, a vállalat magyarországi márkanagykövete.
Ugyanaz, de mégis más
A limitált kiadás kifinomult megjelenése hűen tükrözi a márkaminőség iránti töretlen elkötelezettségét és gazdag örökségét. A Distiller's Cut címke ezúttal egy tompa, földes zöld árnyalatot kapott, amelyet a Pantelleria vulkáni szigetéről származó sózott kapribogyók inspiráltak. Az ajándékdoboz kialakítása visszafogott módon ötvözi a Monkey 47 tapétamintáit és az új Distiller’s Cut 2024 különleges címkeszíneit. A címke természetesen FSC papírból készült, így a márka társadalmi felelősségvállalási normáinak is megfelel.
Magyarországon a MONKEY 47 Distiller’s Cut 2024 kiskereskedelmi forgalomba nem kerül, csak néhány exkluzív bár kínálatában lesz elérhető november 18-24 között a készlet erejéig. Az ital a következő bárokban lesz kóstolható:
- Virtu Budapest
- Hotsy Totsy
- St. Andrea Wine&Skybar
- Marriot Liz & Chain Rooftop Bár
- Blue Fox The Bar
- Studio55 (Szeged)
- Higgi the Tiki (Győr)
- P'artisan (Pécs)