tegnap 2024.10.27 14:23
Olvasási idő 0:51
Szöllősi Anna

Számos új desztinációra repülhetünk el közvetlenül Budapestről, köztük Marokkóba is

UTAZÁS REPÜLÉS RYANAIR UTAZÁS

A téli menetrendnek hála kilenc új közvetlen repülőjárat indul Budapestről, többek között Marrákesbe, Gran Canariára és Genovába.

Október 27-től életbe lép a téli menetrend, ennek értelmében vasárnaptól kilenc új járatot indítanak közvetlenül Budapestről – számolt be róla a Telex.  

Mint írják, két új spanyol úti cél közül választhatunk: a Kanári-szigeteken fekvő Gran Canaria, valamint Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapestről. Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban.

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: az EasyJet újrainduló heti 4 járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. A Ryanair megnyitja az utat egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is. Jelentős a növekedés Olaszország felé: a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik a már meglévő tizenegy desztinációhoz. A Wizz Air Marrákesbe induló járata is bekerült a menetrendbe, és a németországi Memmingenbe is repül a légitársaság, a Ryanair pedig Varsóba szállít ismét utasokat.

A nyári szezonban is üzemelő hosszútávú járatok közül a Shanghai Airlines sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe.

Kiemelt tartalom
„Egyedül utazol? De hát nem félsz?” – Már nem! Mindent a solo travellingről egy gyakorlott utazó szemével „Egyedül utazol? De hát nem félsz?” – Már nem! Mindent a solo travellingről egy gyakorlott utazó szemével 2024.9.29 9:59

„Az idei téli szezonban még a tavalyinál is több ülőhely áll rendelkezésre a gépek fedélzetein, ráadásul utasaink kilenc új járat közül választhatnak, amelyek között a rövid városnézésre és a hosszabb felfedezésre vágyók egyaránt megtalálják a számukra legkedvezőbb célállomást“ – mondta Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója.