tegnap 2024.10.25 14:08
Olvasási idő 0:48
Szöllősi Anna

Megérkezett A brutalista előzetese: ilyen lesz Adrien Brody egy magyar építész szerepében

FILMEK + SOROZATOK A BRUTALISTA BIFF - BUDAPEST INTERNATIONAL FLIM FESTIVAL ELŐZETES FILMDRÁMA FILMEK

A hét éven át készülő film itthon az első Budapesti Nemzetközi Filmfesztiválon lesz először látható, és csak jövő januártól sugározzák szélesebb körben a hazai mozik. Aki nem fér be a jövő heti vetítésre, annak egyelőre be kell érnie az ízelítővel.

Az Adrien Brody főszereplésével készült, több mint három és fél órás filmdráma egy fiktív magyar építész, a holokauszttúlélő Tóth László és felesége történetét meséli el, akik nagy ambíciókkal érkeznek az Egyesült Államokba. A szakma és a kritikusok lényegében már most klasszikusként ünneplik A brutalistát (The Brutalist), amihez a héten megérkezett az első előzetes. 

A Brady Corbet rendezte monumentális produkció hét éven át készült, nem megszokott módon analóg technikával, 70 mm-es filmre forgatva. Az alkotás jó részét Magyarországon vették fel, vágója Jancsó Dávid, egyik társproducere Petrányi Viktória volt.

Adrien Brody filmbeli partnerét, Erzsébetet Felicity Jones alakítja, aki mellett többek között Guy Pearce, Joe Alwyn, Raffey Cassidy és Stacy Martin is szerepet kapott a filmben, akik mellett több magyar színész is felbukkan, például Vilmányi Benett, Szőke Abigél, Sztarenki Dóra, Hermányi Mariann és Mészöly Anna.

A brutalista előzetesét itt tudjátok megnézni:

Az emigránslétet vászonra vivő A brutalista az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon premierezett, ahonnan elhozta a legjobb rendezőnek járó Ezüst Oroszlánt. A produkció abszolút közönségkedvenc lett Velencében, ahol több mint 10 percen át állva tapsolták az alkotást – idézi fel a HVG.

Kiemelt tartalom
Fejtágító, elgondolkodtató és szívfacsaró filmek a divat világáról, nem csak divatőrülteknek Fejtágító, elgondolkodtató és szívfacsaró filmek a divat világáról, nem csak divatőrülteknek 2024.10.20 10:16

A film itthon az I. Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál Különleges bemutatók szekciójában debütál október 30-án, a magyar mozik pedig várhatóan jövő januártól fogják vetíteni.