tegnap 2024.10.25 10:24
Olvasási idő 0:40
Szöllősi Anna

Tim Burtont lehozza az életről az internet, szívesebben gyönyörködik a felhőkben

ARCOK EGYESÜLT KIRÁLYSÁG INTERJÚ INTERNET KIÁLLÍTÁS LONDON TIM BURTON

A "Beetlejuice", a "Charlie és a csokigyár", az "Ollókezű Edward" és "A halott menyasszony" rendezője mindig is egy kicsit technofóbnak tartotta magát, egyszerűbb tevékenységekkel próbálja magát lekötni.

Pénteken nyílik meg Londonban a Tim Burton világa című retrospektív kiállítás, aminek apropóján a rendező a megnyitó előtt a BBC Newsnak nyilatkozott, és közben az internethez fűződő viszonyáról is beszélt.

„Aki ismer, az tudja, hogy egy kicsit technofób vagyok. Arra jöttem rá, hogy ha ránézek az internetre, elég depressziós leszek. Megijesztett, hogy elkezdtem egy sötét lyukba zuhanni, ezért igyekszem kerülni, nem érzem jól magam tőle“ – mondta Tim Burton.

tim burton
Forrás GettyImages / Stephane Cardinale - Corbis / Contributor

„Nagyon gyorsan lehangolttá válok, talán gyorsabban, mint mások. Nem kell sok hozzá, hogy elkezdjek kattogni és rövidzárlatot kapjak“ – tette hozzá a rendező, aki szabadidejét inkább dinoszauruszmodell-gyűjteményének szenteli, vagy azzal köti le magát, hogy a felhőkben gyönyörködik.

Tim Burton világa című tárlat pénteken nyílt meg a londoni Design Museumban, ahol a közönség több mint 600 olyan ereklyét tekinthet meg, amelyek a Burton-életmű filmjeihez kapcsolódnak, köztük több száz vázlatot és rajzot, kellékeket, díszletterveket és jelmezeket a legikonikusabb alkotásokból: látható lesz Jenna Ortega Wednesday-ruhája, Michelle Pfeiffer Macskanő-jelmeze az 1992-es Batman visszatérből, illetve Christina Ricci fekete-fehér csíkos ruhája is az 1999-es Az Álmosvölgy legendájából.

Kiemelt tartalom
Több mint 600 ereklyével nyílik Tim Burton tematikájú kiállítás egy londoni múzeumban Több mint 600 ereklyével nyílik Tim Burton tematikájú kiállítás egy londoni múzeumban 2024.9.16 10:26