ma 2024.10.20 16:06
Olvasási idő 0:42
Krajnyák Petra

Már biztosan nem rendezik meg többé Zamárdiban a Balaton Soundot

ZENE BALATON BALATON SOUND ELEKTRONIKUS ZENE FESZTIVÁL ZAMÁRDI ZENE

A fesztivál ugyan nem szűnik meg, de az új helyszín egyelőre nem ismert.

Az Index szúrta ki, hogy a Zamárdi Hírmondó októberi számában Csákovics Gyula polgármester elmondta, hamarosan bejelentésre kerül, hogy a Balaton Sound fesztivált 2025-ben már nem Zamárdiban rendezik meg. Az ugyancsak Zamárdiban megrendezett Strand Fesztivál jóval elfogadottabb és kevesebb problémával jár a városnak és lakosság számára, így velük a közeljövőben fognak tárgyalni a folytatásról.

A fesztivál ugyan nem szűnik meg, de az új helyszín egyelőre nem ismert. Ugyanakkor már július óta tartanak a találgatások. A szóbeszéd szerint más Balaton-parti városok, mint Balatonvilágos és Balatonboglár, felajánlották, hogy befogadják a rendezvényt, de ezeket a híreszteléseket még nem erősítették meg.

A Balaton Sound sorsa már akkor megpecsételődött, amikor Zamárdi polgármestere bejelentette, hogy a 16. Balaton Sounddal lejárt a szerződésük a szervezőkkel. 

“Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel, abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt” – nyilatkozta még nyáron Csákovics Gyula. 

Kiemelt tartalom
A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? 2024.9.11 10:18

A fesztivál jövőjéről szóló pletykák a szervezőkhöz is rögtön eljutottak, de ekkor még a Sound sajtófőnöke, Vető Viktória azt mondta, nincs napirenden náluk a téma, így nem szeretnének foglalkozni vele.