ma 2024.10.14 16:02
Olvasási idő 1:00
Szöllősi Anna

Három óra alatt 10 milliós nézettséget ért el MrBeast tordai sóbányában forgatott videója

UTAZÁS MR BEAST ROMÁNIA VIDEÓ YOUTUBE YOUTUBER

Az amerikai sztáryoutuber hét napot töltött egy csapat internetes celebbel a különleges romániai helyszínen, az erdélyi kontent pedig alig pár nap alatt több tízmilliós nézettséget hozott össze.

MrBeast, a világ talán leghíresebb youtubere júliusban hét napot töltött a tordai sóbányában, de az erdélyi forgatás eredményét, a 7 nap egy földalatti város felfedezése című videót csak szombat este tette közzé a platformon.

A 26 éves Jimmy Donaldson egy csapat másik internetes celebbel – például JiDion, Logan Paul vagy Kai Cenat – együtt vette be a Kolozsvárhoz közel eső turistalátványosságot, amire a videóban földalatti városként hivatkozott.

A 20 perces YouTube-videó nagy sikert aratott, a Transtelex cikke szerint mindössze három óra alatt 10 millió megtekintést ért el, a cikkünk megjelenéséig pedig ez a szám több mint 45 millióra nőtt.

   

„Ez a város egy több mint ezeréves bánya belsejében épült. És számtalan feltáratlan alagúttal és kamrával, ki tudja, milyen borzalmakba ereszkedünk le. Ezek a lépcsők vezetnek le a városba. Milyen régiek ezek a lépcsők? Régebbiek, mint mi. Rendben, most már itt vagyunk lent, nézd, milyen magas a mennyezet! Hűha. A második világháború alatt, amikor Romániát bombázták, több ezer ember bujkált itt, és most csak egy csomó youtuber él itt” – idézi MrBeastet az erdélyi portál.

Kiemelt tartalom
Cristiano Ronaldo elindította saját YouTube-csatornáját, de bár ne tette volna Cristiano Ronaldo elindította saját YouTube-csatornáját, de bár ne tette volna 2024.9.16 15:16

MrBeast 2012-ben, 13 évesen‚ „gaming“ youtuberként kezdte netes pályafutását, de csak később, 2017-ben sikerült letarolni az internetet egy videóval, amiben megszakítás nélkül számol el 100.000-ig. Pályája elején számos tartalmat gyártott furcsa kísérletekről és kihívásokról.

MrBeast ironikus módon meglátta a piaci rést az adományozásban, amiből aztán maga is meggazdagodott: rendszeresen oszt pénzt rászorulóknak vagy véletlenszerűen kiválasztott embereknek, amiből aztán kontentet kreál – 2018-ban ő lett a „YouTube legnagyobb filantrópja“, miután egymillió dollárt ajánlott fel jótékony célokra.

A sztáryoutuberről és a jelenségről ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

Kiemelt tartalom
A MrBeast jelenség: a youtuber, aki azért gazdag, mert elosztogatja a pénzét A MrBeast jelenség: a youtuber, aki azért gazdag, mert elosztogatja a pénzét 2023.9.3 9:50