ma 2024.9.21 13:08
Olvasási idő 0:34
Masszi-Rigó Csilla

Kisegér miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgép

UTAZÁS ÁLLAT REPÜLÉS REPÜLŐJÁRAT

Az egérke az egyik utas ételéből kandikált ki.

Koppenhágában hajtott végre kényszerleszállást a Scandinavian Airlines (SAS) Oslóból Malagára tartó repülőgépe, méghozzá egy egér miatt, derül ki a BBC híréből. A rágcsáló az egyik utas ételéből bukkant elő, és bár nem okozott pánikot a fedélzeten, a légitársaságok szigorú szabályzata szerint ilyen esetben tilos folytatni az utat, és ellenőrizni kell a gépet, nincs-e olyan vezeték, amelyben kárt tett volna az állat. A járat utasait később egy másik géppel Malagába szállították. 

„A kényszerleszállás a társaság eljárásainak megfelelően történt, mivel a szőrös potyautas biztonsági kockázatot jelentett” – nyilatkozta Oystein Schmidt, a légitársaság szóvivője az AFP hírügynökségnek.

eger repulo kenyszerleszallas
Forrás GETTY IMAGES

Az egyik utas, Jarle Borrestad saját bőrén tapasztalta meg az esetet, a BBC-nek elmondta, éppen a mellette ülő nő ételes dobozából szökött ki az egér. A férfi szerint az emberek egyáltalán nem stresszeltek rá a helyzetre, azt viszont elismerte, hogy ő maga zokniját a nadrágjára húzta, nehogy az egér felmásszon a lábán.