2024.9.16 11:07
Olvasási idő 0:51
Maier Péter

Ideiglenesen több budapesti szórakozóhely is bezár az árvízhelyzet miatt

KÖZÉLET A38 BUDAPEST DUNA PONTOON

"A hét második felében érkezik az évtized legnagyobb árhulláma" – figyelmeztetett Karácsony Gergely. A rendkívüli helyzet több ikonikus fővárosi szórakozóhely működését is érinti.

Hétfőtől minden budapesti Duna-szakaszon harmadfokú az árvízvédekezési készültség Budapesten – jelentette be közösségi oldalain Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Karácsony a hétfő reggeli posztban az évtized legnagyobb árhullámát emlegette, a délelőtti órákban pedig több budapesti szórakozóhely is bejelentette a közösségi médiában, hogy ideiglenesen nem tud vendégeket fogadni az árvízhelyzet miatt.

A Duna-parti szórakozóhelyek közül a Lánchídnál működő Pontoon is bezár, ahol már a hétvégén is le kellett fújni koncerteket az időjárás miatt. A hely üzemeltetői azt írják: amint tudnak, „visszatérnek a rendes kerékvágásba“.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Pontoon (@pontoon_budapest) által megosztott bejegyzés

Hasonlóképpen kénytelen eljárni az A38 csapata is, akik Facebook-posztjukban úgy fogalmaztak: folyamatosan figyelik az előrejelzéseket, és ennek megfelelően az árvíz tetőzésének ideje alatt érintett programok pontos megtartásáról tájékoztatást adnak a vonatkozó Facebook-eseményekben.

A nagyobb Duna-parti szórakozóhelyek közül a Dürer Kert egyelőre maradt, amely cikkünk írásáig nem jelentett be ideiglenes bezárást. Az újpesti Kabin a múlt hét második felében már zárva tartott, három napja arról posztoltak, hogy hétfőn újra kinyitnak, azóta nem közöltek friss információkat. Átmenetileg bezárva tartanak a népszigeti Wasser és Szitakötő vendéglők is, ahogy ki kellett pucolni a Római-partot is: a Fellini azt közölte, hogy gyorsan pakolnak és zárnak, csak áprilisban nyitnak majd újra.

Az időjárási előrejelzések szerint egyelőre marad a csapadékos idő. A Duna tetőzését továbbra is a hét második felére várják.