2024.9.11 10:19
Olvasási idő 0:51
Szécsi Krisztián

Elpusztult Homonnay Gergely macskája, Erzsi

ARCOK ÁLLAT HALÁL HOMONNAY GERGELY MACSKA

Erzsi macska két évvel a gazdája halála után pusztult el.

Elpusztult Homonnay Gergely író cicája, a Puszi, Erzsi! és Az elnökasszony könyvekből is ismert Erzsi – osztotta meg a hírt az író volt ügyvédje, Marczingós László kedd este a Facebookon.

A bejegyzés szerint a leggondosabb kezelések sem segítettek Erzsin, akiről korábban kiderült, hogy veseproblémákkal küzdött, ám a leggondosabb kezelések sem segítettek rajta.

Lezárult egy olyan kor, mely a magyar történelemben igen egyedi és tanulságos. Immáron nem csak Gergő, hanem Erzsi emlékét is ápolhatjuk. Szeretném – anonim módon – megköszönni Gergő barátjának, hogy magához vette a tragédia után Erzsit és hosszú időn keresztül fenséges életet biztosított neki. Nekem sikerült boldogság morzsákat felcsipegetnem, melyek beépültek, minden tanulsággal együtt, életembe. Egyre üresebb az életünk, egyre nagyobb lyukakat kell betömni, mely lehetetlennek tűnik 

– írja a posztban.

Homonnay Gergely a 2010-es években vált ismertté szatirikus hangvételű Erzsi for President Facebook-bejegyzéseinek köszönhetően, amelyek középpontjában a mindig morcosan néző, hisztériázó és megalomán Erzsi volt. Az évek során a macska politikai aktivistává vált, a DK mellett is kampányolt.

 

Az írót 2022. január 1-én holtan találták a római Bananon privát klub törökfürdőjének mosdójában. Az első hírek szerint az író halálát a szív és a keringés leállása okozta, idegenkezűség nem merült fel, az olasz hatóságok azonban kábítószergyanús készítményeket találtak a helyszínen, ami miatt eljárás indult az ügyben.

Homonnay családja és barátai cáfolták, hogy az író szerhasználó lett volna.