2024.9.6 12:29
Olvasási idő 0:49
Maier Péter

Playback Péntek: Fred Againnel és Rex Orange Countyval indítjuk be az őszi albumdömpinget

Playback Péntek: Fred Againnel és Rex Orange Countyval indítjuk be az őszi albumdömpinget
Forrás Refresher Magyarország / Getty Images
ZENE FRED AGAIN.. MAGYAR ZENE PLAYBACK PÉNTEK

New Music Friday REFRESHER módra: kerülj képbe a legfontosabb új megjelenésekkel e heti válogatott lejátszási listánkon! Ezen a héten Fred Again és Rex Orange County szállították kiemelt albumainkat.

A Sziget záróbuliját adó brit producer-zeneszerző-DJ Fred Again (Fred again..) koncertje vegyes fogadtatásban részesült a magyar közönség köreiben. Frissen megjelenő, Ten Days című albuma ugyanakkor jó magyarázóként szolgál mindenhez, amit Fred Gibson képvisel: nála az elektronikus zene csak részben szól az önfeledt bulizásról, az ambient hatása és a rengeteg valóságból kiragadott pillanat egy sokkal komplexebb történetmesélés eszközei a klasszikus EDM-csinálásnál. Érthető persze, hogy ez sokaknak kevésbé működik nagyszínpadon, de így albumról hallgatva talán nekik is sokkal tisztább lesz az egész Fred Again-jelenség koncepciója.

Másik kiemelt lemezünk az őszi dömping első hétvégéjéről attól a Rex Orange Countytól érkezett, akinek reputációja nehéz időket élt meg az utóbbi két évben, viszont az ellene szóló zaklatási vádakat ejtette a bíróság. Ez az első albuma azóta, és láthatóan van mit mesélnie, ugyanis 16 számon keresztül csak löki a sódert az életről. A lemezen még James Blake is közreműködött.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Co Lee és Blaize, valamint Suki Waterhouse albumaival ünnepeljük péntek 13-at Playback Péntek: Co Lee és Blaize, valamint Suki Waterhouse albumaival ünnepeljük péntek 13-at 3 nappal ezelőtt

Rajtuk kivül érkezett még új album Paris Hiltontól, Toro Y Moitól, The Dare-től és Okay Kayától, a nap másik nagy híre pedig, hogy új formában visszatér a Linkin Park

Szép hétvégét, jó zenehallgatást!

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!