2024.9.3 11:34
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

Megérkezett a DNS-vizsgálat eredménye Till Tamás ügyében

KÖZÉLET BŰNÜGY GYILKOSSÁG RENDŐRSÉG TILL TAMÁS

A rendőrség azután kért DNS-vizsgálatot, hogy egy bajai tanyán tartott júniusi kutatás során a bebetonozott talaj alatt egy holttestet találtak. Az eredmény szerint valóban Till Tamás földi maradványai kerültek elő, aki gyilkosság áldozata lett.

A rendőrség augusztus első napján jelentette be, hogy feltételezhetően Till Tamás holttestét találták meg egy bajai tanyán, méghozzá ugyanabban a ruhában, amit a 11 éves fiú 24 évvel ezelőtt az eltűnésekor viselt. A hatóságok akkor még nem mondhattak egészen biztosat, ezért DNS-vizsgálatot kértek.

A rendőrség egy keddi sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a napokban meglett a csontvázlelet genetikai vizsgálatának eredménye, ami kétséget kizáróan igazolta, hogy valóban Till Tamás maradványait találták meg – írja a 24.hu.

Dr. Kovács Gábor alezredes a tájékoztatón elmondta, hogy a körülmények és az előzetes igazságügyi orvosszakértői vélemény alapján a fiú erőszakos úton vesztette életét, halála idegenkezűség eredménye. A rendőrség emberölés miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Till Tamásé 24 évig az egyik leghíresebb megoldatlan hazai bűnügy volt, amiben az áttörést egy idén júniusi bejelentés hozta meg – megtalálásának körülményeit ebben a cikkünkben foglaltunk össze, eltűnése részleteiről pedig itt írtunk bővebben.

Az 1989. július 19-én született Till Tamás most 35 éves lenne, a család a végsőkig reménykedett abban, hogy életben van.