2024.8.29 14:37
Olvasási idő 0:38
Krajnyák Petra

Kilépett az NCT K-pop bandából az egyik tag, miután megvádolták szexuális bűncselekmény elkövetésével

ARCOK K-POP SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS ZENE

Ügynöksége mellett a Bangbae Rendőrség is megerősítette, hogy nyomozást indult az énekes ellen szexuális bűncselekmény kapcsán.

A dél-koreai énekes, Taeil kilépett az egyik leghíresebb K-pop együttesből, az NCT-ből, miután pontosan meg nem határozott szexuális bűncselekménnyel vádolták meg, jelentette be szerdán ügynöksége.

Az SM Entertainment X-en megosztott közleménye szerint a 30 éves énekesnek távoznia kell a fiúbandából, miután megtudták, hogy „szexuális bűncselekménnyel kapcsolatban eljárást indítottak ellene”. A kiadó nem konkretizálta a vádakat, azonban kijelentették, hogy tisztában vannak az ügy komolyságával. Emiatt úgy döntöttek, hogy Taeil, polgári nevén Moon Tae Il nem folytathatja pályafutását a csapat tagjaként.

Hozzátették, hogy mindenben együttműködnek a rendőrséggel és a nyomozás előrehaladtával újabb közleményeket fognak kiadni. A Bangbae Rendőrség szintén megerősítette, hogy nyomozást indítottak az énekes ellen szexuális bűncselekmény kapcsán.

A BBC megkereste a hatóságokat az üggyel kapcsolatban, de nem kaptak választ. Az énekes egyenlőre nem nyilatkozott az üggyel és kilépésével kapcsolatban.

Kiemelt tartalom
A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? A szomorú számok szakításkor találnak be a legjobban, de jó-e ilyenkor érvágós zenét hallgatni? 3 nappal ezelőtt

Az NCT, vagyis Neo Culture Technology 2016-ban debütált. A több mint két tucatnyi tagot számláló bandát több alegyüttesre osztották, mint a NCT 127, – melyben Taeil is szerepelt – a NCT Dream, és a NCT Wish.