2024.8.29 12:44
Olvasási idő 0:55
Krajnyák Petra

Négyszeres összeget nyerhet az, aki arra fogad, hogy az Oasis a 2025-ös turné alatt ismét feloszlik

ZENE KONCERT OASIS

Az Oasis ismét összeáll. Azonban a zenekar hányatott, civódásokkal teli előéletét tekintve sokan megkérdőjelezik, hogy a Gallagher testvérpár képes lesz-e végig csinálni a 2025-ös turnét veszekedés nélkül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy turné erejére újra összeáll az Oasis. A békülés hírére a brit fogadóirodák is azonnal reagáltak, a legtöbb helyen már meg lehet tenni a téteket például arra, hogy egyáltalán befejezi-e a turnét a két Gallagher fivér.

Egyes fogadóirodáknál négyszeres pénznyereményt fizetnek azért, ha az Oasis 2025-ös turnéja elindul ugyan, de idő előtt befejeződik. Ugyanis a szakértők becslése szerint 20 százalékos esélye van annak, hogy a banda a turné alatt újból feloszlik. A bukmékerek fogadásokat kínálnak továbbá arra is, hogy mi lesz a koncertek nyitódala, fellépnek-e a jövő évi Glastonbury fesztiválon, illetve arra, hogy az Oasis lesz-e a 2025-ös Super Bowl félidei show-jának fellépője.

A banda 2009-ben oszlott fel, miután a Noel és Liam Gallagher összevesztek a Dig Out Your Soul album turnéján. Azóta a két fivér nyíltan ócsárolta egymást, Liam például egyszer azt nyilatkozta az LA Weeklynek, hogy inkább megenné a saját szarát, minthogy Noellel egy színpadra lépjen. Noel 2023-ban pedig Liamet a Shrek-filmek Csizmás Kandúrjához hasonlította.

Kiemelt tartalom
Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló Ilyen volt a Sziget negyedik napja képekben - REFRESHER fotóbeszámoló 2024.8.11 13:21

A most bejelentett turnéra az Egyesült Királyságban és Írországban kerül sor, de nem kizárt, hogy más, Európán kívüli helyszínen is fellép majd a zenekar. Természetesen, ha sikerül csetepaté nélkül kibírni a 2025 nyarára tervezett fellépéseket. 

A turné eddig ismert állomásai a következők:

  • július 4–5., Cardiff,
  • július 11, 12, 19, ill. 20., Manchester,
  • július 25., 26., augusztus 2., és augustzus 3., London,
  • augusztus 8., ill. 9., Edinburgh,
  • augusztus 16., ill. 17., Dublin.