2024.8.28 11:11
Olvasási idő 0:33
Szécsi Krisztián

Kirúgták a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, mert nem akarta kitiltatni a telefonokat az iskolából

TÁRSADALOM ISKOLA KÖZÉPOKTATÁS MOBILTELEFON OKTATÁS TELEFON

A Belügyminisztérium azonnali hatállyal felmentette Mészáros Csabát .

A Belügyminisztérium 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentette a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát. A minisztérium ezt azzal indokolta, hogy „egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt”, írja a Telex. 

Az iskolából kitiltott tárgyakról és az okostelefonok leadásáról szóló kormányrendelet megjelenése után az intézmény saját honlapján tett ki egy közleményt, melyben megnyugtatták a szülőket, hogy sem a telefonokat, sem a laptopokat nem veszik el a diákoktól a tanítási nap elején, hiszen az iskola célja a digitális kultúrára való nevelés. A gimnázium házirendje eddig is világosan előírta, milyen esetben lehet mobilt használni, illetve a kép- és hangrögzítésre vonatkozó szabályokra is külön figyelmet fordított, s arra kérik a diákokat, ne kockáztassák meg viselkedésükkel az eszközök elvételét.

Az intézmény jelenlegi és volt diákjai szeptember 2-ára tüntetést szerveznek a Belügyminisztérium épülete elé, hogy közösen kiálljanak Mészáros Csaba mellett.