2024.8.27 9:22
Olvasási idő 0:38
Masszi-Rigó Csilla

Nem tiltja ki a telefonokat az iskolából a Madách Gimnázium, inkább a digitális kultúra helyes használatára neveli a diákokat

TÁRSADALOM GIMNÁZIUM

Az augusztusban megjelent kormányrendelet szerint az okostelefonok korlátozottan használható tárgyak, amelyeket a tanítási nap elején le kell adni.

Nemet mond a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium a telefonok és okoszeszközök leadására – derül ki abból a bejegyzésből, amelyet az intézmény tett közzé saját honlapján az iskolában tiltott és korlátozottan használható eszközökről szóló kormányrendelet kapcsán. A gimnázium megnyugtatta a szülőket, hogy az iskolai laptopokat és telefonokat senki nem fogja elvenni a tanítási nap elején, hiszen az intézmény célja nem a tiltás, hanem a digitális kultúra helyes használatára való nevelés. A nevelőtestület szerint bármelyik órán sor kerülhet az eszközök használatára, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel. 

A gimnázium házirendje eddig is világosan leírta, milyen esetben lehet telefont használni, illetve a kép- és hangrögzítésre vonatkozó szabályokra is felhívta a figyelmet, arra kérik a diákokat, ne kockáztassák meg viselkedésükkel az eszközök elvételét. 

Nem veszi el a Madách Gimnázium a diákok telefonjait
Forrás Getty Images/ PhotoAlto/Dinoco Greco

A kormány augusztus 8-án adott ki rendeletet az iskolában korlátozottan használható, illetve tiltott tárgyakról. A tiltott tárgyak körébe tartozó eszközöket egyáltalán nem lehet bevinni az iskolába, míg a korlátozottan használható tárgyakat (okostelefon, laptop) a nap elején le kell adni a tanároknak.