2024.8.28 9:39
Olvasási idő 0:43
Szécsi Krisztián

Bejelentette új albumát Halsey, amiről sokáig azt gondolta, hogy az utolsó lesz

ZENE HALSEY

A lemezen Halsey ismét létfilozófiai kérdéseket feszeget. Hangzásában különböző évtizedek stílusával játszik, és arra keresi a választ, milyen is lenne karrierje, ha a 70-es, 80-as, 90-es vagy a 2000-es évek elején debütált volna.

The Great Impersonator, Egy vallomásos koncepcióalbum Halsey-tól“ – ezzel a címmel és szöveggel jelentette be legújabb stúdióalbumát Halsey közösségimédia-felületein. Az amerikai énekesnő ezúttal ismét művészi perszónáját boncolgatja, s a lemez hangzásában azt kívánja felkutatni, milyen is lenne most karrierje, ha különböző évtizedekben indította volna el zenei pályáját.

„Mi lenne, ha a 2000-es évek elején kezdtem volna zenélni? A 90-es években? A 80-as években? A 70-es években? Akkor is mindig Halsey lennék? Ugyanúgy minden idősíkon még mindig beteg lennék? Ugyanúgy anya lennék? Boldog lennék? Magányos lennék? Eleget tennék? Elmondanám az igazságot?“ – mondja az énekesnő a videóban, majd létfilozófiai kérdéseket feszeget. „Mindig csak azon gondolkozom, ha most mindennek vége lenne, büszkén hagynám magam mögött ezt a személyt? Egyáltalán én vagyok ez?“

Az idei Sziget Fesztiválon is fellépő énekesnő a videós bejelentőben azt is elmondta, hogy mikor elkezdte írni legújabb lemezét, úgy gondolta, ez lesz az utolsó. Halsey a nyár elején, a The Great Impersonator egyik dalával vallott egészségügyi állapotáról. Akkor nem részletezte diagnózisát, de az énekesnő bejegyzéseiből az volt sejthető, hogy lupusszal és leukémiával küzd. 

 Az album megjelenésének dátumát még nem hozta nyilvánosságra a művész.