2024.6.5 8:47
Olvasási idő 1:16
Szécsi Krisztián

Halsey egy új dallal árulta el rajongóinak, hogy súlyos beteg

ZENE BETEGSÉG HALSEY RÁK

Bár az énekesnő nem részletezte kórképét, a "The End" című dalát kísérő bejegyzéseiben lupusszal és leukémiával foglalkozó orvosi szervezeteket jelölt meg.

Halsey The End című új dalának kíséretében egészségi állapotáról vallott a közösségimédia-felületein. Bár diagnózisát nem részletezte, illetve nem is erősítette meg, bejegyzései alapján úgy tűnik, hogy az énekesnő lupusszal és leukémiával küzdhet.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

halsey (@iamhalsey) által megosztott bejegyzés

Röviden és tömören, szerencsés vagyok, hogy élek. Hosszan és ömlengősen, írtam egy albumot

– osztotta meg Halsey, aki ezután posztjában megjelölte a Lupusz Kutatási Szövetség (Lupus Research Alliance) és a Leukémia és Limfóma Társaság (Leukemia & Lymphoma Society) oldalait.

A lupusz egy autoimmun betegség, amely során az egyén immunrendszere a saját szöveteit támadja. A tünetek közé többek között láz, feldagadt végtagok, mellkasi fájdalom, hajhullás, fekélyek a szájban, duzzadt nyirokcsomók, fáradtság és vörös kiütések tartoznak. Korábban Selena Gomezt, Lady Gagát és Sealt is ezzel a betegséggel diagnosztizálták. A leukémia (más néven vérrák) ezzel szemben a vérképző rendszer rosszindulatú daganatos megbetegedése.

Bejegyzésében több videót is láthatunk, az egyikben elmondja, hogy ez kezelésének első napja, majd egy 2022-es képernyőfotón a „the fucking end of the world“ (a kibaszott világvége) szöveget olvashatjuk, míg egy másik videóban gyengeségéről beszél: „Komolyan, komolyan úgy érzem magam, mint egy idős néni. Megfogadtam, hogy még két évet adok magamnak, hogy beteg legyek. Harmincéves vagyok, éppen újjászülettek, és nem fogok többet betegnek látszani. Szuper szexi leszek, és egy csomó energiám lesz. A harmincas éveimben újra fogom élni a húszas éveimet“.

A The End című számának szövegében is komoly egészségügyi problémákra utal. „Néhány évente egy orvos azt mondja, beteg vagyok/ elővesz egy új zsáknyi trükköt/ majd rám rakja“ [...] „amikor először láttalak, azt mondtam, hogy soha nem halok meg.../ De nyilván vicceltem, mert éppen versenyzem az idővel.../ És tudom, hogy ez nem a világ vége, de el tudnál jönni értem 8-ra?/ Mert ma kezdődik a kezelésem“ – hallhatjuk a balladaszerű szerzeményben.

Halsey, aki idén augusztus 8-án Budapesten, a Sziget Fesztivál nagyszínpadán is fellép, azt is elárulta, hogy új lemezét a végéről szeretné megismertetni a közönséggel, ezért is a The End, vagyis A vég az első felvezető dal a közelgő ötödik stúdióalbumról.