2024.8.16 16:18
Olvasási idő 0:48
Krajnyák Petra

Raygun azt kéri, hagyják békén a szeretteit, törölték az olimpiai szereplése miatt indított petíciót

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA OLIMPIA OLIMPIAI JÁTÉKOK PÁRIZS RAYGUN

Több mint 50 ezer aláíró követelte Rachael Gunn ausztrál breaktáncos nyilvános bocsánatkérését, a petíciót azonban félretájékoztatás miatt eltávolították. Raygun nem volt felkészülve a gyűlölködésre, az Ausztrál Olimpiai Bizottság is kiállt mellette.

A Change.org nevű oldal felülvizsgálta, majd félretájékoztatás miatt eltávolította felületéről azt az online petíciót, ami Rachael Gunn ausztrál breaktáncos és az ország olimpiai csapatát vezető Anna Meares kerékpárversenyző bocsánatkérését követelte.

A BBC cikke szerint a törlés előtt mintegy 54 ezer online aláírás született az oldalon, ahol azt kérték, hogy mindkét ausztrál sportoló kérjen elnézést, amiért megpróbálták a közvéleményt gaslightolni, illetve a valódi sportolók erőfeszítéseit aláásni.

Párizs, Franciaország - augusztus 09.: Az ausztrál csapat B-lánya, Raygun a B-lányok B csoportjának Round Robin versenyén a Párizs 2024-es olimpiai játékok tizennegyedik napján a Place de la Concorde-on, Párizsban, Franciaországban, augusztus 09-én. (Fotó: Elsa/Getty Images)
Raygun a Párizs 2024-es olimpiai játékok tizennegyedik napján. Forrás Elsa/Getty Images

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság vezetője, Matt Carroll csütörtökön félrevezetőnek és szégyenletesnek nevezte a petíciót, ami „minden ténybeli alap nélkül gyűlöletet szított a közvéleményben“. A bizottság azt is kijelentette, hogy Rachael Gunnt egy átlátható jelölési folyamat során választották ki a párizsi olimpiára.

Kiemelt tartalom
Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval Mi is az a Gender Studies, amivel a kormány évek óta riogatja a magyar társadalmat? – Interjú Steve On Gender Studies kutatóval 2024.8.25 11:05

A civilben egyetemen oktató Gunn ugyancsak csütörtökön egy Instagramon publikált videóban adott hírt magáról, amelyben megköszönte támogatói kedvességét, valamint az őt ért gyűlölethullámra is reagált.

Azt mondta: bár örül, hogy sokakat felvidított a produkciójával, nem gondolta volna, hogy ezzel egyidejűleg ilyen mértékű gyűlöletcunaminak is ajtót nyit vele.

Elkeserítőnek nevezte a helyzetet, és cáfolta azokat az állításokat, amelyek szerint nem vette komolyan a felkészülést, elmondása szerint egyenesen szétdolgozta magát. Emellett arra kérte a sajtót, hogy ne zaklassák se a családját, se a barátait, se az ausztrál breaktáncközösséget.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Rachael Gunn (@raygun_aus) által megosztott bejegyzés