2024.8.16 12:28
Olvasási idő 1:03
Krajnyák Petra

Óvszertilalommal akarják megakadályozni a BME egyik gólyatáborában, hogy a hallgatók szexeljenek

KÖZÉLET BUDAPESTI MŰSZAKI EGYETEM EGYETEM GÓLYATÁBOR SZEX

Az egyetem hallgatói képviselete úgy gondolja: ha a fiataloknál nincs óvszer, akkor szexelni sem fognak.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karának (VIK) gólyatáborát szervezők a tiltott tárgyak közé sorolták az óvszert a gólyatábor Facebookon-oldalán.

A poszt megjelenése után a 444 levélben érdeklődött a tiltólistával kapcsolatban az egyetem hallgatói képviseleténél, a szervezet elnökének válaszából pedig kiderült: a szervezők tényleg úgy gondolják, hogy amennyiben a fiataloknál nincs óvszer, akkor kisebb valószínűséggel fognak szexelni.

Valóban igaz, hogy a gumi óvszer »a nem kívánt terhesség és a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésében kulcsszerepet játszik«, azonban a mi meglátásunk szerint a szexuális kontaktus elkerülése egy fokkal eredményesebben tölti be ugyanezt a szerepet. A gólyatáborok szervezői ezt a táborban hangsúlyozzák és fokozottan felhívják a gólyák figyelmét, hogy a tábor ideje alatt kerülendő a szexuális kontaktus

– válaszolta Radácsi Kristóf, az Egyetemi Hallgatói Képviselet elnöke a 444-nek.

Az nem derült ki, pontosan hogyan figyelik meg a gólyák szexuális aktivitását a tábor alatt, Radácsi annyit árult el, hogy egész nap – még a szabadidőben is – számon tartják a gólyák közösségi aktivitását.

Kiemelt tartalom
Vagina, pénisz és ánusz – Adunk pár tippet a remegősen jó orális szexhez Vagina, pénisz és ánusz – Adunk pár tippet a remegősen jó orális szexhez 2024.9.8 9:30

A gólyatábor szabályait az egyetem, a Hallgatói Képviselet és a biztonsági szolgálat alakította ki. A Fejér megyei Bodajkon megrendezett, már szerdán elkezdődött táborba ugyancsak tilos például körömcsipeszt, kisollót vagy biztonsági borotvát bevinni.

Forrás Facebook/BME VIK Gólyatábor

Az EHK elnöke elismerte, hogy szabályaik „szigorúbbak a megszokottnál“, de szerinte így is biztosítani tudják, hogy minden gólya úgy távozzon a táborból, hogy „értékteremtő, jó hangulatú, biztonságos kikapcsolódásban volt része“.

Radácsi Kristóf szerint a házirend „a résztvevők biztonsága és az esemény zavartalan, az egyetemi közösségbe beilleszkedést segítő lebonyolítása érdekében szabályozza a részvételt“, ezen törekvésüknek megfelelően döntöttek a tiltott tárgyak listájáról is, amin többek között az alkoholos és energiaitalok, valamint a tudatmódosító szerek is szerepelnek.