2024.8.15 15:35
Olvasási idő 0:58
Masszi-Rigó Csilla

Fél év után újra megnyílik a Nyugati téri McDonald's

GASZTRO GYORSÉTTEREM MCDONALD'S

A több mint fél évig tartó munkálatok lezárulta után, csütörtök délután újranyit a Nyugati téri McDonald’s.

Csütörtök délután több mint fél évnyi zárvatartást követően ismét megnyílt a Nyugati tér  ikonikus McDonald's étterme. Az egyedi, eredetileg 1990-ben megnyitott Meki a hazai étteremátalakítási program utolsó állomásaként kapott új belsőt. Az átalakítás során különös gondot fordítottak arra, hogy a Nyugati pályaudvarral közös főfalon található épület a vasútállomáshoz hasonlóan megtartsa a neoreneszánsz és a neoromantika összetéveszthetetlen jegyeit.

A belső kialakítás alapja a McDonald’s rendszer alapítójáról elnevezett RAY-design koncepciója volt, amely egyedi tükrös üvegfelületekkel, rézburkolatú lámpatestekkel és több speciális bútorelemmel egészült ki. A világ gyorséttermeinek esetében különlegességnek és igazi ritkaságnak számít, hogy a belsőépítészet során valódi, természetes anyagokat használtak fel. Az étterem öntött terrazzo padlót kapott, és számos helyen megjelennek a fa-, bőr- és rézburkolatok is. A belső terek és pillérek díszítő festését egy restaurátorcsapat végezte.

mcdonalds nyugati mcdonalds nyugati mcdonalds nyugati mcdonalds nyugati
Galéria megtekintése
(5)

A még kényelmesebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a megújult étteremben a hagyományos kasszák mellett megjelentek az érintőképernyős kioszkok, a vendégek pedig mobilalkalmazáson keresztül is leadhatják a rendeléseket. Az étterem egyik látványossága az ételszállító szalag, amely a hazai Mekik között egyedülálló módon a termékeket a konyha két szintje között továbbítja, így a vendégek egy üvegdobozon keresztül nyomon követhetik a szendvicsek útját.

Kiemelt tartalom
Mindenki megtalálja a Mekiben azt a munkát, amiben kiteljesedhet – Interjú Henrikkel, a Meki dolgozójával Mindenki megtalálja a Mekiben azt a munkát, amiben kiteljesedhet – Interjú Henrikkel, a Meki dolgozójával 2024.9.9 10:32

Bizonyára sokan emlékeznek, hogy az átépítés előtt a vendégtér lobbirészének meghatározó eleme volt a lépcsőzetes elrendezés, amely az új kialakításnak köszönhetően megszűnt. A jellegzetes galériás elrendezés azonban megmaradt, és a vendégek az épület közepén, kétoldalt elhelyezkedő lépcsősoron juthatnak fel a mezzanin szintre. Az étterem mögött a szabadtéri terület is új formában, új bútorokkal és egy lounge-hangulatú terasszal várja a vendégeket.