2024.8.14 13:03
Olvasási idő 0:57
Szöllősi Anna

Négyezer forintért repkedhetünk a Wizz Air éves bérletével, csak van egy kis bökkenő

UTAZÁS REPÜLŐJÁRAT REPÜLŐJEGY WIZZ AIR

A Wizz Air bevezeti az "All You Can Fly" programját, amivel egy évig fix áron, utanként 10 euróért lehet bármennyit repdesni, de a konstrukció azért feltételekhez kötött.

All You Can Fly néven indított új programot a Wizz Air, az ebben való részvétel pedig évente 599 euróba, azaz körülbelül 240 ezer forintba, kerül. A légitársaság ezért cserébe azt ígéri, hogy az utasok egy éven át a Wizz Air teljes hálózatában 9,99 euróért, vagyis körülbelül négyezer forintért foglalhatnak jegyet akárhányszor és akárhova.

A dologban viszont van egy kis bökkenő: az utasok csak 72 órával az indulás időpontja előtt választhatnak a rendelkezésre álló úti célok közül, az ülőhelyek elérhetősége pedig a járat kihasználtságától függ – vagyis a lehetőség főleg azoknak a kalandoroknak kedvez, akik nem ijednek meg a spontán utazásoktól.

A Telex cikke arra is felhívja a figyelmet: a 72 óra külön-külön vonatkozik a járatokra, tehát, ha csütörtökön eltervezzük, hogy pénteken repülnénk, és kedden jönnénk vissza, a hazaútra szóló jegyet leghamarabb vasárnap, vagyis már a célországban kell megvenni, azt pedig semmi nem garantálja, hogy lesz is helyünk a kiszemelt járaton. (Esetleg megvehetjük normál áron hamarabb a hazafelé szóló jegyet, de azzal meg oda a spórolás jelentős részének, amivel a program kecsegtet.)

Kiemelt tartalom
Tíz éve nem sikerült megválaszolni a nyomasztó kérdést: mi történt a Malajziából Kínába tartó repülővel? Tíz éve nem sikerült megválaszolni a nyomasztó kérdést: mi történt a Malajziából Kínába tartó repülővel? 2024.3.30 11:07

Az utasok 2024. szeptember 25-től foglalhatnak jegyet a Wizz Air hálózatában, amelyben 50 ország 200 városába repülhetnek 800 járaton. A magyar utasok zöme valószínűleg a Budapestről vagy Debrecenből elérhető járatokat választja majd, ami nagyjából 60 úti célt jelent.

Az All You Can Fly az első ilyen típusú tagsági program Európában. A cég most két napig, az előértékesítési időszakban alacsonyabb áron, 499 euróért (kb. 197 ezer forint) kínál 10 ezer tagságit.