2024.8.9 9:16
Olvasási idő 1:09
Krajnyák Petra

Többnapos bulikkal, ingyen múzeumbelépővel, hamburgerrel és Swarovskival kárpótolja Bécs a Swiftie-ket

UTAZÁS AUSZTRIA BÉCS KONCERT TAYLOR SWIFT TERRORIZMUS

A bécsi városvezetés minden tőle telhetőt megtesz, hogy a csalódott Taylor Swift-rajongók élményekkel gazdagon hagyják el a várost a lemondott koncertek után.

Ahogy arról korábban a Refresher is beszámolt, terrorfenyegetettség miatt lemondták Taylor Swift bécsi koncertjeit a rendezvény szervezői. A döntés azután született, hogy szerdán két gyanúsítottat tartóztattak le, akik iszlamista terrortámadást terveztek az osztrák fővárosban.

Ugyan a koncertjegyek árát visszatérítik, de a szállási és utazási költségek továbbra is jelentős anyagi veszteséget okoznak a rajongóknak. A osztrák főváros azonban igyekszik maximálisan kárpótolni azokat a Swiftie-ket, akik mégis a városba látogatnak.

BÉCS, AUSZTRIA - augusztus 08.: Rendőrök őrzik a Stephansplatzot, miközben Taylor Swift rajongói összegyűlnek, hogy együtt énekeljenek 2024. augusztus 08-án Bécsben, Ausztriában. Taylor Swift három esti koncertjét, amelyet ma este, pénteken és szombaton tartottak volna itt, törölték, miután az osztrák rendvédelmi szervek bejelentették, hogy meghiúsítottak egy feltételezett támadást a helyszín ellen. (Fotó: Thomas Kronsteiner/Getty Images)
Taylor Swift rajongói összegyűltek, hogy együtt énekeljenek Bécsben. Forrás Thomas Kronsteiner/Getty Images

A wien.info szerint minden koncertjeggyel rendelkező rajongó augusztus 11-ig, ingyenesen ellátogathat az Albertina múzeumba, a Mozart-házba, a Zene házába, a Hundertwasser múzeumba, a Zsidó múzeumba és az új Bécs Múzeumba is.

Pénteken és szombaton a CellaVie nevű klubban Taylor Swift-tematikájú bulit tartanak, ahová déltől délután ötig korhatár nélkül bárki bemehet, este tizenegytől hajnali fél ötig azonban csak a 16 évnél idősebbek szórakozhatnak. A Camera Clubban és a Das Loftban is csak az énekesnő zenéi szólnak majd. Az utóbbi, Hotel SO-ban található szórakozóhelyen három napon át tart majd a Swiftie-buli, de a Club U4-be is ingyenesen léphetnek be a rajongók csütörtöktől szombatig.

Kiemelt tartalom
Bombát készített, majd a kint álló tömegbe hajtott volna a Taylor Swift-koncertre készülő merénylő egy osztrák lap szerint Bombát készített, majd a kint álló tömegbe hajtott volna a Taylor Swift-koncertre készülő merénylő egy osztrák lap szerint 2024.8.8 11:08

A Golden Harp nevű ír kocsmában minden koncertjeggyel rendelkező rajongó ingyenesen kipróbálhatja az énekesnő tiszteletére megalkotott italok egyikét, pénteken pedig tematikus kocsmakvízt is rendeznek a Switie-knek.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Golden Harp | 1010 Vienna (@goldenharpvienna) által megosztott bejegyzés

A Le Burger osztrák étteremlánc minden jeggyel rendelkező rajongót meghív egy hamburgerre, a Kärntner Straßen található Swarovski-üzlet recepcióján pedig a Taylor Swift-koncertjegy felmutatásával "kristályos meglepetésben" részesülhetnek a csalódott rajongók. 

Az oldalon egyéb programjavaslatokat is találunk, a Swifthez hasonló macskarajongóknak például a Katzencafé Neko és a Barista Cats macskakávézókat javasolja a turisztikai oldal. A tökéletes cowboycsizmát vadászók figyelmébe pedig a Boots und Co. vintage cipőboltot ajánlják.

A koncertélménytől megfosztott rajongók egyébként csütörtök óta tömegesen vonulnak ki Bécs közterületeire, hogy együtt énekeljék kedvenc Swift-dalaikat.

@sevimkoo 🥹 I have no words for this ✨🩷 #swiftie#taylorswift#vienna#theerastourtaylorswift♬ Originalton - randompaintress