2024.8.8 13:53
Olvasási idő 0:25
Maier Péter

Bravúros versenyzéssel bronzérmes a magyar női kajak négyes 500 méteren

SPORT 2024-ES PÁRIZSI OLIMPIA KAJAK-KENU KAJAKOZÁS

A Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra alkotta négyes óriási meglepetést okozva futott be a harmadik helyen. Az esélyesebbnek tartott férfi kajak négyesnek nem jött össze az érem.

Bronzérmet szerzett 500 méteren a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra által alkotott női kajak négyes.

A magyar csapat előzetesen nem volt éremesélyes, de bravúros versenyzéssel a harmadik helyen ért célba az új-zélandi és német csapat mögött. Ez az első magyar kajakérem a párizsi olimpián.

Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra (j-b) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének előfutama előtt a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án.
Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra (j-b) a női kajak négyesek 500 méteres versenyének előfutama előtt a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezős és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án. Forrás MTI/Kovács Tamás

Az őket megelőző versenyen, a férfi kenu párosok 500 méteres fináléjában Adolf Balázs és Hajdu Jonatán hatodik helyen ért célba.

A női kajak négyes után a jóval esélyesebbnek számító Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka Sándor összeállítású férfi kajakos csapat versenyzett 500 méteren. A másodikként döntőbe jutó magyar csapat beragadt a rajtnál, és végül a hetedik helyen ért célba.