A cikk a Phytotec megbízásából készült.
2024.8.10 9:32
Olvasási idő 0:32
Masszi-Rigó Csilla

Mennyit tudsz a bakteriális hüvelyfertőzésről? (HOGYAN TERJED?) – A Te Hangod

VIDEÓ BETEGSÉG EGÉSZSÉG SZEX SZEXUALITÁS

A bakteriális hüvelyfertőzés az egyik leggyakoribb betegség a nők körében, mégis keveset tudunk róla. Hogyan terjed, milyen tünetekkel jár és mit lehet tenni a gyógyulás, prevenció érdekében? Erről kérdeztünk titeket.

A bakteriális vaginosis az egyik leggyakoribb, nők körében előforduló hüvelyfertőzés, mégis keveset tudunk róla. Ilyenkor a normális hüvelyflórát alkotó lactobacillusok eltűnnek a fertőzött helyről, a pH megemelkedik, a káros baktériumok pedig elszaporodnak. Tünetként legtöbbször megerősödött folyás és kellemetlen szagok keletkeznek, a hüvelyflóra visszaállítása azonban nem ördögien nehéz feladat, csupán egy kis odafigyelést és türelmet igényel. 

De mit is tudnak az emberek erről a kellemetlen fertőzésről? Hogyan terjed, milyen tünetekkel kell számolni, el lehet-e kapni szexuális úton, és milyen módon gyógyítható? Mivel a téma amúgy is sokak számára tabu, a Refresher Magyarország újságírója, Csilla egy kvízzel lepett meg titeket, és kérdezett arról is, hogyan lehetne tabumentesíteni a témát. 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on, Spotify-on és a Facebookon is!