2024.7.31 15:05
Olvasási idő 0:52
Szécsi Krisztián

Ami a Mamma Miának Görögország, az nekünk Demjén Ferenc és a Balaton-part – Megérkezett a Hogyan tudnék élni nélküled? előzetese

FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES EMBER MÁRK MAGYAR FILM MARICS PETI VALMAR

A legújabb magyar romkomban Ember Márk egy zenekar frontembereként csavarja el Törőcsik Franciska fejét, akit viszont otthon vár a pasija – és közben végig Demjén-slágerek szólnak. Befutott a "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film előzetese.

Ahogy korábban írtuk, Törőcsik Franciska, Ember Márk és Marics Peti főszereplésével zenés romkom készül, amit Demjén Ferenc slágereire fűznek fel. Eddig a filmből csak az El kell, hogy engedj című dalt hallhattuk, szerdán azonban Orosz Dénes Hogyan tudnék élni nélküled? című rendezése előzetest is kapott.

A történet főhőse, Lili (Varga-Járó Sára) szerelme elvesztése után magába fordul, egy napon azonban rábukkan édesanyja régi naplójára és egy halom szerelmes levélre. Ahogy olvasni kezdi őket, máris a 90-es évek elején találjuk magunkat a Balaton-parton, ahol Lili anyja, Eszter (Törőcsik Franciska) éppen a barátnőivel vakációzik. Bár a lányt otthon várja a fiúja, megismerkedik a laza és pofátlanul sármos Gergővel (Ember Márk), aki ráadásul egy zenekar frontembere. A többit meg akár saját kútfőből is megírhatnánk.

A Nemzeti Filmintézet közlése szerint a filmben olyan Demjén-slágerek csendülnek majd fel, mint a Sajtból van a hold, a Darabokra törted a szívem, a Szerelemvonat, a Jégszív vagy a Jöjj vissza, vándor.

A filmet Orosz Dénes (Poligamy, Coming Out, Seveled) rendezi, forgatókönyvírói Kormos Anett (Mintaapák, A mi kis falunk) és Goda Krisztina (Szabadság, szerelem,BÚÉK, Csak szex és más semmi), a képi világért Babos Tamás operatőr (A nemzet aranyai, Együtt kezdtük, Kaméleon) felel. A produkciót mintegy 700 millió forinttal támogatta a Nemzeti Filmalap, a tevek szerint december 12-én kerül a mozikba.

Kiemelt tartalom
„El kell, hogy engedj“ – éneklik Marics Peti, Brasch Bence, Ember Márk és a többiek a készülő Demjén-musical promóklipjében „El kell, hogy engedj“ – éneklik Marics Peti, Brasch Bence, Ember Márk és a többiek a készülő Demjén-musical promóklipjében 2024.4.25 8:37

Hogyan tudnék élni nélküled? előzetesét itt tudjátok megnézni: